ACL: Nu Iohannis e verificat de Corpul de control, ci Autoritatea pentru Restituirea Proprietății

ACL: Nu Iohannis e verificat de Corpul de control, ci Autoritatea pentru Restituirea Proprietății
ACL: Nu Iohannis e verificat de Corpul de control, ci Autoritatea pentru Restituirea Proprietății

„Minciunile și atacurile calomnioase la adresa candidatului ACL la Președinția României continuă astăzi cu un nou episod. Informația potrivit căreia Corpul de Control al premierului verifică retrocedări aprobate de primarul Sibiului, Klaus Iohannis, preluată de unele canale media, este falsă. Nu Klaus Iohannis este verificat de instituția aflată în subordinea lui Victor Ponta, ci este verificată Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietății și titlurile de despăgubire date în 2010”, se arată în comunicatul ACL.

Potrivit ACL, inclusiv președintele ANRP, George Băeșu, a lămurit astăzi această situație, demontând dezinformarea grosolană a propagandei anti Klaus Iohannis.

„Pentru informarea corectă a opinie publice, menționăm că dosarul investigat de Corpul de Control datează din anul 2002, perioadă în care Klaus Iohannis deținea funcția de primar al Municipiului Sibiu, dar nu era președintele Comisiei pentru retrocedări, așa cum s-a afirmat în spațiul public. Solicitarea din dosarul respectiv a fost făcută pentru restituirea în natură, dar aceasta nu a fost posibilă deoarece pe respectivul teren se aflau deja clădiri ale unui cartier de locuințe. Prin urmare, dosarul a fost transmis la ANRP pentru acordarea de despăgubiri, ca măsură reparatorie”, se mai arată în comunicat.

Liderul PNL Klaus Iohannis a declarat, miercuri, despre verificările Corpului de Control al premierului la Primăria Sibiului, că stă „foarte liniștit”, adăugând că „dă de gândit faptul că Ponta candidatul îl trimite pe premierul Ponta să trimită Corpul de Control la Primăria contracadidatului”.

„Chiar în perioada de campanie electorală. Interesant. Nu e niciun fel de problemă, la Primăria Sibiu s-au făcut nenumărate verificări și se vor face în continuare. Stau foarte liniștit, știu ce este acolo și nu o să găsească nicio neregulă”, a comentat Klaus Iohannis anunțul făcut de Guvern, privind verificările de la Primăria Sibiu.

El a ținut să precizeze că îi dă de gândit faptul că „domnul Ponta, candidatul Ponta îl trimite pe prim-ministrul Ponta să trimită Corpul de Control la Primăria contracandidatului, să facă verificări, cu zece zile înainte de turul doi al alegerilor”.

„Totuși, parcă lucrurile nu sunt în regulă”, a afirmat Iohannis, adăugând: „Eu vă spune oricând, simplu. Oricine poate să controleze orice, nu există nereguli la primăria Sibiu. Simplu de tot”.

Corpul de Control al premierului derulează, din această săptămână, o acțiune de control la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), generată de informații privind acordarea unor despăgubiri în favoarea unei cesionar, pentru imobile situate inclusiv în Sibiu.

„Corpul de control al primului-ministru desfășoară, începând cu 3 noiembrie 2014, o acțiune de control la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților. La baza acțiunii de control au stat informații transmise de Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților care se referă la activitatea proprie a acestei entități cu privire la acordarea unor despăgubiri că măsuri reparatorii, în favoarea unui cesionar, pentru imobile situate pe raza mai multor unități administrativ-teritoriale, inclusiv municipiul Sibiu”, se arată într-un comunicat transmis de Guvern.

Inchide