Aleea Celebrităților a fost inaugurată la Sibiu

Aleea Celebrităților a fost inaugurată la Sibiu
Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, și directorul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), Constantin Chiriac, au inaugurat, sâmbătă seară, Aleea Celebrităților din municipiu, dezvelind primele șase stele acordate unor personalități ale teatrului.
Publicat: 16/06/2013, 09:25
Actualizat: 27/03/2019, 01:38

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, și directorul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), Constantin Chiriac, au inaugurat, sâmbătă seară, Aleea Celebrităților din municipiu, dezvelind primele șase stele acordate unor personalități ale teatrului.

Aleea Celebrităților a fost amenajată în Parcul Cetății din municipiu, aflat în imediata apropiere a Sălii Thalia, primul teatru construit în România, și de-a lungul zidului de apărare al vechii cetăți a Sibiului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Sunt convins că Aleea Celebritățiilor sau Sibiu – Walk of fame se va umple foarte repede de stele acordate artiștilor pentru că, spre bucuria noastră, avem mulți artiști de valoare. Locația aleasă pentru acestă alee este una foarte potrivită: între două ziduri de apărare a cetății medievale, artiștii care primesc stele devenind astfel, simbolic, oameni ai cetății. Astăzi (sâmbătă- n.r.) decernăm primele șase stele unor artiști care au fost și sunt aproape de FITS, unul dintre evenimentele care definesc viața culturală a orașului”, a declarat primarul Sibiului, Klaus Iohannis, la inaugurarea Aleii Celebrităților.

Primii care au primit stele pe Sibiu – Walk of fame sunt regizorii Ariane Mnouchkine, Eugenio Barba, Silviu Purcărete, Declan Donnellan, criticul de teatru George Banu și Nakamura Kanzaburo XVII (post mortem), actor Kabuki.

„E un trimuf al lui Chiriac (directorul FITS- n.r) toată această poveste. Ăsta e un loc foarte plăcut (Parcul Cetății – n.r). Știu că sunt plimbări cu cățeii aici, tot timpul am văzut că se plimbă cățetii din Sibiu și asta e o chestie care chiar îmi face plăcere. Aceste plăci vor fi frumos colorate și patinate în timp și vor intra în natură, într-un târziu”, a declarat Silviu Purcărete după ceremonia de dezvelire a stelelor.

La rândul său, George Banu s-a declarat onorat că activitatea sa de critic de teatru a fost omagiată, inclusiv prin steaua dezvelită pe Sibiu – Walk of fame.

„E un semn foarte important pentru că, într-un fel, statutul meu de critic, de profesor, e mai puțin central. Eu sunt așa mai mult chibiț, mai pe margine și, într-un fel, faptul că Festivalul de la Sibiu recunoaște ceea ce am făcut pentru viața, activitatea teatrului în lume e o onoare. Mă bucur că primesc această onoare la Sibiu, care mă lega și de tinerețea mea și de descoperirea lui Dostoievski. Aici am citit prima oară în viață Dostoievski, chiar pe aleea acesta, deci, într-un fel, de la «Frații Karamazov» la steaua de pe Aleea Celebritățiilor e cercul unei vieți care se apropie de închidere, dar mai bine să se închidă cu un premiu decât cu nimic”, a spus George Banu.

La rândul său, Constantin Chiriac a precizat că stelele acordate sunt „o recunoaștere a excelenței culturale din lume”.

Potrivit organizatorilor, cea de-a șaptea stea care ar fi trebuit să fie acordată coregrafei Sasha Waltz, în cadrul ceremoniei, va fi dezvelită ulterior.

„Sasha Waltz își dorește foarte mult să vină la Sibiu și preferă sa primească steaua personal, nu printr-un reprezentant. Ca atare, vom organiza un eveniment special pentru acest moment, care va fi anunțat cât mai curând posibil”, au anunțat organizatorii FITS, printr-un comunicat de presă transmis înaintea începerii ceremoniei.

Inaugurarea Aleii Celebrităților face parte din Gala Aniversară FITS – 20 de ani, care are loc sâmbătă, fiind celebrate mai mule personalități artistice care și-au adus contribuția la dezvoltarea festivalului de la Sibiu.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu se desfășoară între 7 și 16 iunie, având mai multe secțiuni: spectacole de teatru, de stradă, de dans, de muzică, de circ, spectacole lectură, dar și ateliere, conferințe, lansări de carte, în total, peste 350 de evenimente.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Scandinavia s-ar fi „născut” din Groenlanda, indică un nou studiu geologic