ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. ACL cere demisia ministrului de Externe Titus Corlățean

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. ACL cere demisia ministrului de Externe Titus Corlățean
Publicat: 02/11/2014, 21:21
Actualizat: 03/11/2014, 01:03

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. ACL cere demisia ministrului de Externe Titus Corlățean pentru „organizarea dezastruoasă a alegerilor din străinătate”, a declarat Cătălin Predoiu.

De asemenea, PMP cere demisia ministrului Afacerilor Externe, Titus Corlățean, pentru proasta organizare a procesului electoral în străinătate, a declarat, duminică, în conferință de presă, președintele PMP, Eugen Tomac.

„Ministrul Titus Corlățean are o singură cale prin care să justifice incompetența, să-și asume acest dezastru pe care l-a produs, dându-și demisia. PMP îi cere demisia ministrului de Externe pentru proasta organizare a procesului electoral din strănătate”, a spus Tomac.

El a vorbit despre cozile care s-au format în străinătate la secțiile de vot în care urmau să-și exercite dreptul cetățenii români, dar și despre faptul că el i-a cerut în repetate rânduri ministrului să înființeze mai multe secții de vot.

„Prin proasta organizare a alegerilor prezidențiale în străinătate Ministerul de Externe dă o lovitură imaginei României pentru că aceste cozi demonsrează, încă o dată, incapacitatea structurilor responsabile să organizeze un proces electoral corect, civilizat, pentru că legea privind alegerea președintelui nu limitează sub nicio formă numărul cabinelor pe care-l poate avea o secție de vot”, a spus Eugen Tomac.

El a criticat felul în care a fost organizate secțiile de vot în R. Moldova dar și în Italia, Spania, Madrid, la Roma, la Paris și la Berlin.

Mii de români din diaspora s-au plâns azi că au fost nevoiți să stea la cozi interminabile pentru a putea să voteze. La ambasada României de la Paris, sute de conaționali au strigat ”Formulare, formulare”, cerând formularele prin care declară pe propria răspundere că nu au mai votat și că nu vor mai vota în altă parte.

În acest context, candidatul independent Monica Macovei a solicitat prelungirea programului secțiilor de votare din străinătate dacă la ora 21.00 încă mai este lume la coadă. Biroul Electoral pentru Străinătate a precizat însă că nu are în competență această prelungire.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase