Alți cinci medici de la Spitalul de Arși, arestați în dosarul operațiilor estetice

Alți cinci medici de la Spitalul de Arși, arestați în dosarul operațiilor estetice
Alți cinci medici de la Spitalul de Arși, arestați în dosarul operațiilor estetice, decizia fiind definitivă
Publicat: 06/05/2014, 17:35
Actualizat: 28/09/2018, 06:33

Decizia Curții de Apel este definitivă.

Managerul spitalului, Vitalie Stan, șeful Secței de Chirurgie Plastică, Nicolae Antohi, medicii Aurelia Isac, Florica Gușă, Carmen-Elena Boiangiu, Ioan Costică Ghiță Plujdescu, Florin Parasca, Ivan Vătămănescu și Elena Cristina Isac, precum și Carmen Florea, angajată a unei clinici private, au fost reținuți în 25 aprilie.

La 27 aprilie, Vitalie Stan, Nicolae Antohi și Elena Cristina Isac au fost arestați preventiv, în urma unei decizii a Tribunalul București.

În cazul celorlalți șapte reținuți pentru care procurorii au cerut arestarea preventivă, instanța a decis cercetarea sub control judiciar. Decizia Tribunalului Capitalei a fost contestată la Curtea de Apel București.

Marți, Curtea de Apel București a respins contestațiile formulate de Vitalie Stan, Nicolae Antohi și Elena Cristina Isac, astfel că aceștia rămân în detenție.

Tot în arest vor ajunge Florica Gușă, Carmen-Elena Boiangiu, Florin Parasca, Ivan Vătămănescu, Aurelia Isac și Carmen Florea, în cazul cărora instanța a admis contestația făcută de procurori.

Astfel, singurul medic care va fi cercetat în libertate este Ioan Costică Ghiță Plujdescu.

Potrivit anchetatorilor, medicii vizați în dosarul operațiilor estetice pretindeau mită sume cuprinse între 450 și 3.400 de euro, în funcție de tipul intervenției, banii fiind împărțiți între membrii echipei operatorii, iar în cazul în care raportărilor acestora erau validate, Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București deconta aproape 5.000 de lei pe operație.

Procurorii susțin că pacienții care doreau efectuarea unor operații estetice contactau suspecții, medici angajați ai Spitalului Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică, Reconstructivă și Arsuri, în baza unor anunțuri postate pe internet sau la recomandarea altor pacienți care au efectuat operații similare.

Suspecții, medici în specialitatea chirurgie plastică, reconstructivă și estetică, ofereau consultații pacienților care doreau efectuarea unor operații estetice, atât în cadrul Spitalului Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică, Reconstructivă și Arsuri, cât și în cadrul unor clinici private, au mai spus anchetatorii.

„În discuțiile purtate, suspecții le comunicau pacienților că pot opta pentru efectuarea intervenției în spitalul public sau într-o clinică privată, prezentându-le avantajele financiare (un preț mai mic) de care ar fi beneficiat în cazul în care intervenția s-ar fi realizat într-o unitate spitalicească publică. În situațiile în care pacienții optau pentru efectuarea intervenției în spital, astfel cum le indicau suspecții, se întocmea documentația medicală în care erau menționate un diagnostic și un tip de intervenție medicală nereale”, a mai arătat Parchetul Tribunalului București.

Ulterior, pe baza acestor documente falsificate, se întocmeau raportările către Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București și Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar București (SNSPMPDSB), prin care se solicita decontarea serviciilor medicale.

„În cazul în care raportările erau validate de către CASMB și SNSPMPDSB, se deconta suma de 4.921,83 lei pentru fiecare intervenție medicală. Pentru «serviciile» oferite (efectuarea unor analize medicale, internarea într-un spital public în baza unui diagnostic fals, intervenția chirurgicală propriu-zisă, folosirea frauduloasă a logisticii spitalului) medicii pretindeau cu titlu de mită sume cuprinse între 450 euro și 3.400 euro, în funcție de tipul intervenției, acestea fiind împărțite între membrii echipei operatorii (medicul principal de intervenție, medicul secundar de intervenție și medicul anestezist)”, au mai spus anchetatorii.

În acest dosar sunt urmărite penal 26 de persoane, pentru luare de mită, dare de mită, înșelăciune și fals intelectual. Cercetările vizează 16 medici de la Spitalul Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, o asistență medicală și nouă pacienți, a precizat Parchetul Tribunalului București.

Anchetatorii au făcut, vineri, percheziții la spital și la 22 de adrese din București, inclusiv la locuințele unor medici, unde au găsit importante sume de bani.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Măcelarul din Teheran a murit! Drag popor al Iranului, bucură-te!". Cine sunt iranienii fericiți că...
Experimentata Raicu l-a 'prins' pe şefuleţ! Ce a făcut micuţul pervers înainte de întâlnire
Unde s-a refugiat și ce s-a ales de Maria, femeia de care a divorțat Mihai...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
VIDEO „Vezi că te bat”. Miron Cozma s-a îmbrâncit cu liderul Asociației Victimelor Mineriadelor, după...
Celebrul cântăreț a aruncat bomba: ”Vreau un copil-clonă!”+ ”Am patru fete, culese de pe stradă!”
Dieta simplă a „Mamei Natură” | Ce mănâncă Roxana Ionescu, pentru a se menține în...
Un sat montan din Europa introduce taxă de intrare pentru turişti, din cauza celor care...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
El este Robert, tânărul de 23 de ani care a murit în teribilul accident din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Când intri pe autostradă, dai semnal STÂNGA sau DREAPTA? Ce semnale luminoase sunt impuse de...
Ieftine şi proaste? Xiaomi SU7, maşina electrică a Chinei cu vânzări record, s-a stricat după...
Marea IUBIRE a lui Nikola Tesla! „Dintre toate, cel mai mult mi-a plăcut...
Ungurii ne umilesc din nou. Ungaria dă lecții României. Este o rușine fără margini
Ilona Brezoianu și-a ales rochia de mireasă. Florin Ristei: „O să plâng când o să...
Informații șocante despre presupusul ucigaș al fetei de la Sibiu. Tânărul ar avea probleme psihice:...
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
Ei sunt cei trei tineri care au murit în cumplitul accident din Iași. George și...
BANCUL ZILEI: - Bulă, cocoșul tău de ce nu cântă dimineața? - Pentru că este...
Cum ar arăta lumea cu peste 3 grade Celsius din cauza crizei climatice?
×