Amenințările și bătăile tatălui l-au împins pe un tânăr de 17 ani la crimă

Amenințările și bătăile tatălui l-au împins pe un tânăr de 17 ani la crimă
Publicat: 20/03/2013, 09:42
Actualizat: 29/03/2019, 17:20

Adolescentul din comuna giurgiuvenă Prundu, reținut, marți, după ce și-a ucis tatăl cu toporul, a fost arestat preventiv pentru 19 zile, el declarând anchetatorilor că a comis această faptă fiindcă nu mai suporta ca el, fratele său și mama lor să fie bătuți de către bărbat.

Potrivit soției bărbatului ucis, agresiunile asupra familiei s-au înmulțit în ultmii ani, iar în ultimul timp bărbatul o bătea des, iar pe copii îi amenința cu moartea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Nu le dădea voie să mănânce dacă nu munceau cu ziua prin sat ca să aducă bani. Ne bătea și pe mine și pe copii, ne înjura, era un coșmar. Ne alerga cu toporul și fugeam disperați de el, era foarte rău, nu mai suportam. Fiul cel mare, elev la liceu, a cedat când tatăl său, băut fiind, a sărit din nou la scandal. Înainte, bărbatul a încercat să mă înjunghie pe mine. A fost o ceartă, apoi tatăl a adormit cu toporul la cap, iar băiatul l-a lovit cu toporul în zona feței, așa am înțeles că a fost. Asta s-a întâmplat, ne teroriza acest bărbat al meu”, a declarat soția bărbatului mort.

Vecinii familiei au confirmat că femeia și copiii ei erau terorizați de către bărbat.

Profesorii Grupului Școlar Prundu, unitatea școlară unde învăța adolescentul în vârsta de 17 ani, spun că în ultimul timp băiatul era trist. „Era abătut în ultimul timp, parcă nu mai era el, cel pe care îl știam toți, era fără chef și foarte supărat”, a declarat în coleg al adolescentului.

Femeia spune că a cerut ajutorul polițiștilor, spunându-le că soțul îi bate pe ea și pe copii, dar polițiștii spun că nu există reclamații din partea acesteia.

„Polițiștii de la post nu au nicio lucrare înregistrată care să privească această familie. Tânărul va fi cercetat pentru omor calificat. Pentru că nu a împlinit 18 ani, el va primi jumătate din pedeapsă în care este încadrat în mod normal omorul calificat, 15-25 de ani. Adolescentul a fost reținut pe bază de ordonanță de reținere pentru 24 de ore, apoi a fost prezentat Tribunalului Giurgiu, fiind arestat preventiv pentru omor calificat”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, agent Cornel Vasilache.

Adolescentul arestat pentru 19 zile a fost dus în arestul IPJ Giurgiu, urmând să fie expertizat psihiatric pentru a se stabili dacă a avut discernamânt în momentul comiterii faptei.

Tânărul de 17 ani a fost reținut, marți, după ce și-a ucis tatăl cu mai multe lovituri de topor, polițiștii stabilind că fapta a avut loc după o ceartă între victimă și agresor.

Potrivit reprezentanților Poliției Județene Giurgiu, lucrătorii postului de poliție Prundu au fost sesizați de un sătean că în localitate a avut loc un scandal între doi bărbați, în urma căruia unul dintre aceștia a decedat.

„O echipă coordonată de procurorul criminalist de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu s-a deplasat la fața locului, unde a fost găsit un bărbat de 41 ani, întins pe un pat al locuinței sale, iar la față și la cap avea multiple plăgi. Din cercetări a rezultat că, în urma unor discuții, un tânăr de 17 ani i-a aplicat tatălui său mai multe lovituri cu toporul la față și la cap, în urma cărora acesta a decedat”, declara purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Giurgiu, comisar Cristian Șuță.

El a precizat că cercetările sunt continuate de procurorul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase