ANALIZĂ Mediafax Monitorizare: Cum s-a văzut la televiziunile de știri declarația lui Băsescu despre Ponta – FOTO

ANALIZĂ Mediafax Monitorizare: Cum s-a văzut la televiziunile de știri declarația lui Băsescu despre Ponta - FOTO
Publicat: 14/10/2014, 15:25
Actualizat: 27/09/2018, 22:27

Inițial, Traian Băsescu a declarat, luni seară, la emisiunea „Jocuri de putere” a lui Rareș Bogdan, de la Realitatea TV, că nu va dezvălui în acea emisiune numele ofițerului, ci mai târziu, până în 2 noiembrie, data primului tur al prezidențialelor. Realizatorul a insistat, afișând portretele candidaților la Președinție și întrebând care este. Deși inițial refuzase să divulge numele candidatului-ofițer acoperit, argumentându-și decizia, șeful statului s-a uitat la portrete și a afirmat: „Să spună, pentru că îi va rânji ofițerul (n.r. de legătură). Îi va rânji când va fi președinte. Că îi rânjește acum, când e prim-ministru, încă mai merge…”, după care a adăugat: „Victor Ponta trebuie să recunoască că în perioada 1997-2001 a fost ofițer acoperit al SIE„. Rareș Bogdan a conchis: „Deci, Victor Pontae acoperitul”, după care pe burtiera postului de televiziune au apărut, începând cu ora 23.25, breaking news-uri, pe fond galben „Băsescu: Ponta ofițer acoperit”, apoi „Între 1997-2001, Ponta era acoperit SIE” și alte extrase din afirmațiile președintelui.

Președintele Traian Băsescu a continuat, a dezvoltat acuzațiile și a prezintat hotărârea guvernamentală HG care extindea protecția acordată ofițerilor și la cei care și-au încetat raporturile cu SIE și apoi alte documente.

În cursul nopții, Realitatea TV a difuzat în reluare emisiunea.

Prima televiziune de știri care a reacționat a fost Antena 3, realizatorul emisiunii „Sinteza zilei” Mihai Gâdea anunțând la ora 23.27 ce a spus Băsescu la postul concurent.

La 23.33 Antena 3 a difuzat imagini cu declarația de la Realitatea TV, preluând live emisiunea lui Rareș Bogdan. Pe burtieră, Antena a titrat „Disperare maxima: Băsescu îl face „ofițer acoperit” pe Ponta”, iar Mihai Gâdea a făcut comentarii sumare negative la adresa lui Băsescu.

Începând cu ora 00.12, Mihai Gâdea a comentat pe larg și în cheie ironică, împreună cu Mircea Badea și Adrian Ursu, aflați în studio, iar prin telefon a intervenit Mugur Cuvică, președintele Grupului de Investigatii Politice, ei punând sub semnul întrebării discernământul șefului statului. Antena 3 a prezentat în reluare și declarația fostului șef al SIE Teodor Meleșcanu, la o ediție anterioară a „Sintezei zilei”, când a povestit despre insistențele lui Traian Băsescu de a avea lista ofițerilor acoperiți de la SIE.

La B1 TV au apărut primele breaking-news-uri cu declarația lui Băsescu la ora 23.28, în timpul emisiunii lui Radu Banciu, iar de la ora 00.00 postul de televiziune a difuzat imagini de la Realitatea TV.

În studioul B1 au comentat jurnalista Sorina Matei și prezentatoarea știrilor, Violeta Boerescu, iar prin telefon au intervenit Mihail Neamțu – președintele partidului Noua Republică, Mălin Bot și Mircea Marian, jurnaliști Evenimentul Zilei și Cătălin Prisăcariu, realizator B1 TV.

Televiziunea Digi 24 a intrat cu declarațiile lui Băsescu la ora 23.31, în timpul unei dezbateri electorale în direct „24 într-o oră”.

Moderatoarea emisiunii Oana Zamfir a anunțat la ora 23.31 declaratiile lui Băsescu și a comentat împreună cu invitații Alexandru Frățean – PSD; Petru Ehegartner – PLR, în emisiune având intervenții telefonice jurnaliștii Cristian Tudor Popescu (gândul.info), Liviu Avram, Luca Niculescu (realizator Digi 24), analistul politic Ioan Bogdan Lefter, istoricul Zoe Petre și fostul director al SRI Costin Georgescu.

Romania TV nu a difuzat nimic până la ora 00.10, timp în care ca breaking news apar declarații ale lui Victor Ponta și Rovana Plumb privind creșterea pensiilor și declarațiile lui Băsescu de la conferința de presă de la ora 18.30, de la Palatul Cotroceni, în care îi acuzase pe Victor Ponta și pe Klaus Iohannis că sunt corupți și mincinoși.

La ora 00.10, RTV a preluat sumar declarațiile lui Băsescu de la Realitatea TV, titrând pe burtieră „Băsescu: Ponta a fost ofițer acoperit SIE”, iar apoi a intrat emisiunea OTV Live, la care pe burtieră scria „Ce se ascunde în spatele dezvăluirii lui Băsescu despre ofițerul acoperit”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Cel mai amenințat oraș din lume. Primul care poate fi distrus nuclear
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului