Anchetă la o școală specială unde un dascăl a fost bătut de doi frați hipoacuzici

Redactor:
Georgiana Stanescu
Anchetă la o școală specială unde un dascăl a fost bătut de doi frați hipoacuzici
Conducerea Școlii Speciale "Sfântul Vasile" din Craiova a declanșat o anchetă internă după ce un instructor de educație de la unitatea de învățământ a fost lovit cu un scaun în cap și bătut cu pumnii de doi frați cu probleme hipoacuzice, într-o sală de clasă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conducerea Școlii Speciale „Sfântul Vasile” din Craiova a declanșat o anchetă internă după ce un instructor de educație de la unitatea de învățământ a fost lovit cu un scaun în cap și bătut cu pumnii de doi frați cu probleme hipoacuzice, într-o sală de clasă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit directorului Școlii Speciale „Sfântul Vasile” din Craiova, Florentina Bălașa, incidentul a avut loc miercuri, într-o sală de clasă.

Astfel, frații gemeni în vârstă de 15 ani au venit la școală cu un telefon mobil, iar o profesoară i-a semnalat acest lucru instructorului de educație extrașcolară Felix Ungureanu.

Ulterior, dascălul a venit în clasă și le-a cerut fraților telefonul mobil, iar pentru că aceștia au refuzat, s-a îndreptat spre băncile în care stăteau cei doi, moment în care unul dintre ei s-a enervat și a răsturnat masa, iar celălalt a luat un scaun cu care l-a lovit în cap pe profesor, apoi amândoi au început să-l lovească pe instructor cu pumnii.

„În momentul în care unul dintre gemeni a răsturnat masa, eu m-am uitat imediat jos spre podea pentru că m-a speriat zgomotul. În acel moment celălalt frate a pus mâna pe scaun, iar dacă nu striga la mine doamna profesoară care era în clasă, probabil că se întâmpla ceva mult mai grav. Eu am apucat să pun mâna să mă feresc și m-a lovit la cap, însă ușor. Apoi ambii au început să mă lovească din toate părțile cu pumnii”, a povestit intructorul Felix Ungureanu.

Dascălul a mers, joi, la Institutul de Medicină Legală Craiova, pentru a-și lua cerificat medical, necesitând trei-patru zile de îngrijiri medicale.

El spune însă că nu intenționează să depună plângere împotriva fraților pentru că provin dintr-o familie destrămată, cu probleme financiare, iar mama lor este hipoacuzică.

Imediat după incident profesorii au chemat Poliția și au anunțat Inspectoratul Școlar Județean Dolj.

De asemenea, conducerea școlii a declanșat o anchetă în acest caz.

„Am declanșat o anchetă. Vrem să-i ajutăm atât pe copii, cât și pe părinți să le oferim consiliere psihologică. Este foarte greu de comunicat cu familia pentru că și mama are probleme. Va fi organizată o comisie pentru a se stabili dacă celor doi elevi li se va scădea sau nu nota la purtare în urma incidentului”, a declarat Florentina Bălașa, directorul unității de învățământ.

Cei doi frați nu sunt la prima abatere de acest gen, profesorii declarând că băieții au mai fost implicați și în trecut în diverse conflicte.

La Școala Specială „Sfântul Vasile” din Craiova învață 110 de elevi cu probleme hipoacuzice, dar și cu diverse handicapuri.

Inchide