ANI: Zeci de manageri de spital, șefi de secție și directori, incompatibili sau în conflict de interese

ANI: Zeci de manageri de spital, șefi de secție și directori, incompatibili sau în conflict de interese
Publicat: 24/09/2014, 10:11
Actualizat: 07/04/2019, 07:05

Pentru cele 29 de persoane, ANI a întocmit 38 de rapoarte, constatând fapte de incompatibilitate în 22 de cazuri (12 manageri de spital, un fost manager de spital, opt șefi de secție și un fost director medical), încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie penală în 14 cazuri (doi manageri de spital, 11 șefi de secție și un director medical) și încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă în două cazuri (un manager de spital și un director medical).

Cătălin Vișean, manager al Spitalului de Boli Infecțioase Ploiești, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 1 decembrie 2010 – 30 aprilie 2012, întrucât a deținut simultan și funcția de consilier pe probleme sociale în cadrul Biroului parlamentar al deputatului Sever Voinescu.

Gabriel Țintărescu, manager al Spitalului de Psihiatrie Voila din Câmpina, se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 1 noiembrie 2013, întrucât are și funcția de manager de proiect în cadrul unei societăți comerciale.

Constanța-Alina Filip, manager al Spitalului Orășenesc Sinaia, se află în stare de incompatibilitate din 8 iulie 2010, întrucât deține și funcția de administrator la două societăți comerciale.

Lidia Râjnoveanu, managerul Spitalului de Ortopedie și Traumatologie Azuga, se află în stare de incompatibilitate începând din 15 decembrie 2009, întrucât exrcită și funcția de medic în cadrul Spitalului Orășenesc Sinaia și, respectiv, în cadrul unei societăți comerciale.

Victor Ivan, manager al Spitalului Municipal Turnu Măgurele și fost consilier local în cadrul Consiliului Local Turnu Măgurele (în perioada 29 ianuarie 2010 – 31 mai 2012), a fost găsit în incompatibilitate și conflict de interese de natură administrativă și penală. Ivan este în incompatibilitate începând cu data de 21 mai 2012, întrucât exercită și funcția de cenzor (din 1 august 2005) la o societate comercială. El s-a aflat în stare de incompatibilitate și în perioada exercitării mandatului de Consilier local în cadrul Consiliului local Turnu Măgurele, întrucât Primăria Municipiului Turnu Măgurele a avut relații comerciale cu societatea comercială în cadrul căreia deține funcția de cenzor. De asemenea, întrucât Spitalul Municipal Turnu Măgurele a stabilit relații comerciale cu societatea comercială la care Ivan deține funcția de cenzor, acesta a încălcat și regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă și penală, potrivit ANI.

Valentin Filip, manager al Spitalului Județean de Urgență Alexandria, se află în incompatibilitate din 23 mai 2012, întrucât exercită și funcția de administrator al unei societăți comerciale.

Gheorghe Dincă, manager al Spitalului Orășenesc Zimnicea, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 noiembrie 2010 – 19 februarie 2014, întrucât a exercitat simultan și calitatea de reprezentant al orașului Zimnicea în Adunarea Generală a Acționarilor la SC Apa Serv SA Alexandria.

Tiberiu Tătaru, manager al Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu, județul Gorj, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 10 iunie 2009 – 14 mai 2014, întrucât a exercitat și funcția de kinetoterapeut în cadrul unei societăți comerciale.

Stela Firu, manager al Spitalului General Căi Ferate Drobeta-Turnu Severin, este în incompatibilitate din 4 septembrie 2012, întrucât are și funcția de administrator al unei societăți comerciale.

Petronela Paziuc, manager al Spitalului de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava, se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 30 aprilie 2013, întrucât exercită și funcția de medic primar psihiatrie în cadrul propriului cabinet.

Geza Ieszenszky, manager al Spitalului Municipal Gheorgheni, Harghita, sa fost în incompatibilitate în perioada 29 decembrie 2010 – 10 octombrie 2012, întrucât a exercitat și funcția de administrator al unei societăți comerciale.

Adrian Cotârleț, managerul Spitalului Municipal de Urgență Moinești, din Bacău, a fost găsit în conflict de interese penal, întrucât a încheiat și derulat contracte privind subprogramul de screening pentru depistarea precoce activă a cancerului de col uterin cu societatea comercială în cadrul căreia soția sa deține funcția de asociat unic/administrator.

Ovidiu Butuc, manager interimar al Spitalului Județean Mureș, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 8 februarie 2013 – 22 mai 2014, întrucât, a deținut concomitent următoarele funcții: manager interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, administrator al unei societăți comerciale (în perioada 8 februarie 2013 – 24 aprilie 2014), manager interimar al Spitalului Județean Mureș și administrator al unei societăți comerciale (în perioada 18 aprilie – 22 mai 2014).
Isidor Răducea, fost manager interimar al Spitalului de Psihiatrie Poiana Mare, din Dolj, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2 februarie – 6 mai 2014, întrucât, simultan cu funcția de manager interimar al spitalului, a exercitat și funcțiile de membru al Consiliului de Administrație în cadrul SC Avioane Craiova SA (în perioada 2 februarie – 6 mai 2014) și administrator la două societăți comerciale (în perioada 2 februarie – 1 aprilie 2014).

Horia Pleș, șeful Secției Clinice Neurochirurgie la Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara, a fost găsit în incompatibilitate și conflict de interese de natură penală. Potrivit ANI, el este în incompatibilitate din 1 martie 2011, întrucât exercită și funcția de administrator al mai multor societăți comerciale și al unei societăți civile medicale. De asemenea, întrucât societatea civilă medicală în cadrul căreia atât Pleș, cât și soția acestuia dețin calitatea de asociat, a stabilit relații comerciale cu Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara, Pleș a încălcat și regimul juridic privind conflictul de interese în materie penală.

Maria Ionescu, șeful Serviciului Administrativ al Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Ioan” București, a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie penală, întrucât, în exercițiul atribuțiilor de serviciu a semnat un contract de închiriere încheiat între spital și o societate comercială în cadrul căreia fiul său deține funcția de administrator.

Lorena Dijmănescu, director medical în cadrul Spitalului Clinic Municipal Filantropia Craiova, a fost găsită în conflict de interese administrativ și penal, deoarece a avizat și aprobat două contracte și un acord între Spitalul Clinic Municipal Filantropia Craiova și trei societăți comerciale la care deține interese și părți sociale, fie personal, fie prin intermediul membrilor de familie, respectiv fratele acesteia.

Maria-Diana Calcatinge, șeful Secției Interne la Spitalul Municipal Mediaș, a fost găsită în conflict de interese de natură penală, întrucât a semnat două contracte de consultanță științifică în domeniu medical cu o societate comercială cu care tot ea a mai încheiat două contracte, în urma cărora a obținut un folos patrimonial în valoare de 13.063 lei.

Bogdan Păcală, șef de secție în Spitalul de Psihiatrie „Gheorghe Preda” din Sibiu și fost director medical interimar al unității (în perioada 2 decembrie 2013 – 3 martie 2014), se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 28 mai 2007, întrucât exercită și funcția de administrator al unei societăți comerciale.

Mihai Neamțu, fost Director medical în cadrul Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 9 septembrie 2008 – 9 aprilie 2012, întrucât a exercitat și funcția de administrator unic al unei societăți comerciale.
De la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, au fost găsiți în stare de incompatibilitate și/sau conflict de interese nouă șefi de secție.

Adrian Șanta, șef al Secției Radiologie-Imagistică Medicală a Spitalului Clinic Județean de Urgență, fost manager interimar (2 august – 20 octombrie 2010), respectiv manager al spitalului (20 octombrie 2010 – 9 iulie 2012), s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2 august – 12 noiembrie 2010, întrucât, simultan cu funcția de manager, a exercitat și funcția de medic primar în cadrul unei societăți comerciale.

El a încălcat și regimul juridic privind conflictul de interese în materie penală, întrucât Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, în cadrul căruia exercită funcția de șef al Secției de Radiologie, a încheiat un contract de sponsorizare cu societatea comercială în cadrul căreia soția acestuia deținea funcția de medic (în perioada 1 februarie 1993 – 1 septembrie 2013) și cu care aceasta a încheiat prin internediul cabinetului medical individual, un contract pentru servicii de medicina muncii, contract valabil și în prezent.

De asemenea, spitalul a stabilit relații comerciale și cu societatea comercială în cadrul căreia Șanta a ocupat funcția de medic primar (în perioada 7 decembrie 2012 – 1 februarie 2013), încheind cu această societate în perioada 2010 – prezent, un număr de 96 acorduri-cadru/ contracte de furnizare medicamente. Totodată, la data de 1 februarie 2013, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, Șanta a încheiat un contract de prestări servicii medicale cu societatea comercială în cadrul căreia a ocupat funcția de medic primar, contract valabil până la data de 1 februarie 2016.

Paul Jurgen Porr, șeful Secției Clinice Interne I, se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 9 iulie 2010, întrucât exercită și funcțiile de manager – administrator, al unei societăți comerciale (în perioada 9 iulie 2010 – prezent) și funcția de președinte al Forumului Democrat al Germanilor din România (în perioada 5 martie 2013 – prezent). Totodată, el a fost găsit în conflict de interese penal, deoarece spitalul a achiziționat în anul 2013 medicamente în valoare de 677,5 lei de la S.C. Pfizer Ro, firmă cu care Porr a încheiat în perioada 25 septembrie 2008 – 8 aprilie 2014, un număr de opt contracte de cesiune de drepturi și un contract de prestări servicii consultanță, și de la care a primit beneficii financiare în valoare de 12.624 lei.

Ioan Manițiu, șeful Secției Cardiologie I, se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 4 mai 2006, întrucât exercită și funcția de administrator al unei societăți comerciale. El a încălcat și regimul juridic privind conflictul de interese în materie penală, întrucât a încheiat contracte cu patru societăți furnizoare de medicamente.

Valeria Văleanu, șeful Secției de Oncologie, se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 23 mai 2007, întrucât este și administrator al unei societăți comerciale. Ea a încălcat și regimul juridic privind conflictul de interese în materie penală, pentru că a obținut foloase materiale pentru sine, urmare a încheierii de contracte de cesiune drepturi de proprietate intelectuală cu S.C. Pfizer România S.R.L. și S.C. Roche România S.R.L., în condițiile în care cele două societăți au încheiat contracte de furnizare medicamente cu spitalul. De asemenea, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a mai încheiat contracte de execuție lucrări (valoarea contractului fără TVA fiind de 25.479 lei), cu societatea comercială la care soțul persoanei evaluate a deținut calitatea de administrator – președinte al consiliu de administrație în perioada 18 noiembrie 2011 – 26 aprilie 2013.

Marcel Pereanu, șeful Secției Clinice de Neurologie, se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 25 mai 2007, întrucât exercită și funcția de administrator al unei societăți comerciale. De asemenea, întrucât spitalul unde lucrează a stabilit relații comerciale cu trei societăți comerciale cu care Pereanu are încheiate contracte și convenții, acesta a încălcat și regimul juridic privind conflictul de interese în materie penală.

Emil Băcilă, șeful Secției Cardiologie II, a fost găsit în conflict de interese de natură penală, deoarece a încheiat contracte de cesiune drepturi de proprietate intelectuală cu S.C. Pfizer România SRL, obținând un folos material pentru sine în cuantum de 9.166 lei (din care 3.797 lei aferenți perioadei 2013-2014), în condițiile în care societatea a încheiat un acord cadru de furnizare medicamente cu spitalul la data de 1 februarie 2013.

Nicolae Grigore, șeful Secției Urologie, a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie penală, întrucât, la data de 1 aprilie 2013, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a încheiat cu Clinica Polisano (clinică în cadrul căreia acesta a activat în perioada 2004 – 2013 ca medic colaborator) un contract de furnizare servicii medicale de imagistică de înaltă performanță pacienților internați. În baza contractului, clinica a obținut venituri în cuantum de 580.752 lei.

Ligia Popa, șeful Secției Fizioterapie I, a fost găsită în conflict de interese penal, pentru că a încheiat contracte civile, contracte de consultanță, contracte de cesiune a drepturilor de autor cu mai multe societăți comerciale cu care Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a încheiat și derulat contracte de furnizare servicii medicale și contracte de furnizare produse.
Mihai-Dan Roman, șeful Secției de Ortopedie, se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 3 ianuarie 2012, întrucât exercită și funcția de administrator al unei societăți comerciale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
Alimentul-minune pe care japonezii îl mănâncă înainte de a merge la somn. Se trezesc fericiți...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Marea Britanie îşi întăreşte legislaţia împotriva pornografiei deepfake
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
Capii lumii interlope, la priveghiul lui Costel Corduneanu. Hotelurile din Iași nu mai au camere
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Corpurile femeilor au devenit „câmpuri de luptă”, avertizează ONU