Arest la domiciliu pentru Răzvan Alexe, inculpat în dosarul șefului CJ Prahova și al fiului acestuia

Arest la domiciliu pentru Răzvan Alexe, inculpat în dosarul șefului CJ Prahova și al fiului acestuia
Publicat: 06/03/2014, 23:23
Actualizat: 29/07/2014, 17:57

Magistrații instanței supreme au dispus înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu pentru Răzvan Alexe, inculpat în dosarul evaziunii de 35 de milioane de euro și în dosarul de corupție în care sunt urmăriți penal șeful CJ Prahova, Mircea Cosma, și fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma.

Potrivit sentinței pronunțate miercuri și postate joi pe portalul Înaltei Curți de Casație și Justiție, judecători ai instanței supreme au dispus înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu pentru Răzvan Alexe, arestat preventiv în dosarul instrumentat de DNA Ploiești în care sunt puși sub urmărire penală președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, acuzat de luare de mită și abuz în serviciu, și fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma, acuzat de trafic de influență, transmite corespondentul MEDAFAX.

Prin sentința pronunțată, judecătorii de la ICCJ îi interzic lui Răzvan Alexe să ia legătura cu ceilalți inculpați din dosar, respectiv cu președintele CJ Prahova, cu fiul acestuia și cu directorul Direcției Patrimoniu din CJ Prahova, Daniel Alixandrescu, urmărit penal pentru luare de mită și abuz în serviciu. În plus, lui Alexe îi este interzis să ia legătura cu denunțătorii din acest dosar, care sunt trei oameni de afaceri ale căror firme de asfaltări au contracte cu Consiliul Județean Prahova.

Decizia de înlocuire a arestului preventiv cu cel la domiciliu poate fi contestată.

La sfârșitul anului trecut, Răzvan Alexe a fost arestat preventiv la solicitarea DNA după ce patronul firmei Star T&D l-a denunțat, acuzându-l de trafic de influență.

„În perioada 2012-2013, lăsând să se creadă că are influență asupra unui funcționar public, respectiv președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, a pretins și a primit de la denunțător sume de bani disimulate în contravaloarea unor lucrări subcontractate de către firma SC Star T & D SRL către SC Marconstruct Company SRL, lucrări pe care aceasta din urmă nu le-a executat, în sumă totală de 5.204.005 lei (sumă ce reprezintă totalul celor virate prin cont bancar de SC Star T & D SRL către SC Marconstruct Company SRL în perioada 2012 – 2013 )”, se arăta în referatul cu propunerea de arestare preventivă pe numele lui Alexe, întocmit de procurorii DNA Ploiești.

Star T&D este una dintre firmele care au contracte cu autoritățile locale din județ pentru reparații și întrețineri de drumuri, precum și pentru deszăpezire.

Ulterior, în același dosar procurorii au extins cercetările asupra președintelui CJ Prahova, Mircea Cosma, a fiului acestuia, deputatul Vlad Cosma și a șefului Direcției Patrimoniu din cadrul CJ Prahova, Daniel Alixandrescu, cel care conducea direcția în sarcina căreia se află achizițiile publice făcute de CJ Prahova.

Magistrații ICCJ au respins cererea procurorilor de arestare preventivă a lui Mircea Cosma, iar Camera Deputaților a dat aviz negativ pentru încuviințarea arestării preventive pentru Vlad Cosma, astfel încât cei doi sunt acum sub control judiciar. Daniel Alixandrescu se află în arest la domiciliu.

În octombrie 2013, cu o lună înainte de deschiderea dosarului instrumentat de DNA Ploiești, Răzvan Alexe a fost pus sub urmărire penală în dosarul evaziunii fiscale și spălării de bani cu un prejudiciu estimat la 35 de milioane de euro, în care este arestat preventiv fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului, Marcel Păvăleanu. La acea dată, procurorii de la Parchetul Curții de Apel Ploiești, care instrumentează acest dosar, au cerut arestarea preventivă a lui Alexe, însă magistrații au respins cererea, la acel moment Alexe fiind singurul dintre cei opt inculpai puși inițial sub învinuire care a fost lăsat liber. Ulterior, în noiembrie 2013, el a fost arestat în dosarul instrumentat de DNA.

Daciana Ilie, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Aceste mașini NU mai trec ITP-ul. Șoferii nu vor mai primi drept de circulație
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Decizie istorică la Muzeul Louvre! Tabloul ”Mona Lisa” ar putea fi mutat
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Vremea se încălzește! Ce temperaturi au anunțat meteorologii?