BAC 2013. Ce spune Ponta despre BACALAUREAT 2013: „Supravegherea trebuie să fie la sânge. Cine copiază dispare din BACALAUREAT”

BAC 2013. Ce spune Ponta despre BACALAUREAT 2013: „Supravegherea trebuie să fie la sânge. Cine copiază dispare din BACALAUREAT
Publicat: 09/06/2013, 19:08
Actualizat: 31/07/2014, 00:03

BAC 2013. La examenul de BACALAUREAT 2013, premierul Victor Ponta cere o supraveghere strictă. Iată ce a spus Victor Ponta despre examenul de BAC 2013 și despre măsurile de siguranță de la BACALAUREAT 2013.

BACALAUREAT 2013. Totul despre BAC 2013 – calendar, subiecte și rezultate la BACALAUREAT 2013. UPDATE

SUBIECTE BAC 2013. Exemple de subiecte la Română la BACALAUREAT 2013

BACALAUREAT 2013. Luni începe prima sesiune de BAC 2013, cu mai puțini elevi înscriși decât anul trecut

BAC 2013. Luni începe examenul de BACALAUREAT 2013. Schimbarea anunțată de Ministerul Educației

„E foarte importantă supravegherea la BACALAUREAT 2013, camere de luat vederi, profesori, totul trebuie să fie supravegheat la sânge. Un elev bine pregătit trebuie să ia o notă mare, unul mai puțin pregătit – o notă mai mică, iar unul care fură trebuie să dispară din examen. Nu trebuie să existe niciun rabat și niciun fel de diferență față de ceea ce se cere. Poți fi mai puțin bine pregătit, dar nu poți fi hoț. Dacă ești hoț, trebuie să pleci de la BACALAUREAT„, a declarat Victor Ponta despre examenul de BAC 2013 și supravegherea necesară la examenul de BACALAUREAT 2013.

BACALAUREAT 2013. Luni, peste187.000de absolvenți de clasa a XII-a încep probele orale de evaluare a competențelor în limba și literatura română (proba A) din cadrul examenului deBACALAUREAT 2013.

Proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba și literatura română se va desfășura în intervalul 10 – 12 iunie.

BACALAUREATUL 2013continuă cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B) – croată, maghiară, germană, sârbă, slovacă, turcă și ucraineană, între 12 și 14 iunie 2013.

Pentru susținerea examenuluiBACALAUREAT 2013elevii sunt repartizați în 585 de centre de examen.

De luni până miercuri, elevii vor susține proba orală de română, când timp de 10- 15 minute vor trebuie să vorbească liber despre textele pe care le primesc la prima vedere.

Subiectele de laBACALAUREAT 2013cuprind texte literare și non-literare, funcționale și non-funcționale, precum și itemi corespunzători descriptorilor de competențe din programele pentru bacalaureat. Subiectele au un grad de complexitate care să permită tratarea lor integrală în maximum un sfert de oră.

Ministerul Educației anunță că absolvenții de clasa a XII-a intră în sala de examen în ordinea afișată, respectându-se criteriul alfabetic și ora prevăzută pentru fiecare grupă.

LaBACALAUREAT 2013este strict interzis accesul candidaților cu orice tip de lucrări: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

Elevii care nu respectă dispozițiile referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen laBACALAUREAT 2013vor fi eliminați din examen de către președintele comisiei de examen, indiferent dacă materialele în cauză au fost folosite sau nu.

Candidatul care intră în sala de examen extrage un bilet și primește hârtie ștampilată pentru ciornă. Pentru elaborarea răspunsurilor, fiecărui elev i se acordă câte 15 minute pentru pregătirea răspunsurilor, iar pentru susținerea acestora în fața comisiei, câte 10 – 15 minute.

LaBACALAUREAT 2013rezultatul obținut de fiecare candidat la proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competență corespunzător.
Nivelul de competență lingvistică de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă se stabilește de comun acord de către cei doi profesori examinatori.

Probele scrise de laBAC 2013încep pe 1 iulie cu proba de limba română.

BACALAUREAT 2013.Anul acesta, elevii de clasa a XII-a vor da la BACALAUREAT subiecte diferite la probele scrise în funcție de profilul urmat la liceu. Acest lucru este prevăzut în metodologia de examen, care la articolul 43 prevede că subiectele pentru probele scrise vor în concordanță cu programele școlare și cu programele de bacalaureat. De asemenea, subiectele sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea candidaților de analiză, de sinteză, de generalizare și abstractizare.

Pentru probele scrise, accesul candidaților în sălile de examen laBACALAUREAT 2013se va face pe baza actului de identitate, cu cel puțin 30 de minute înainte de începerea probei. Elevii vor fi puși câte unul în bancă.

Regulamentul de organizare al examenului prevede că elevii nu au voie să intre în sală cu niciun fel de lucrări, de la manuale până la dicționare de care s-ar putea ajuta la examen.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Profeția lui Elon Musk: „A mai rămas doar un an”
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”