Bacalaureat de nota 10 la Cluj: Cei mai mulți absolvenți rămân în România, unul vrea să studieze în Australia

Bacalaureat de nota 10 la Cluj: Cei mai mulți absolvenți rămân în România, unul vrea să studieze în Australia
Publicat: 08/07/2019, 13:43

Daiana Martin, de la Liceul Teoretic „Ana Ipătescu” Gherla, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că se simte foarte bine după rezultatul obținut, secretul mediei de 10 fiind faptul că a învățat mai mult înainte de Bacalaureat.

„Am luat 10 la Română, Istorie și Logică. Vreau să merg mai departe la Facultatea de Psihologie a UBB Cluj-Napoca, nu vreau să plec să studiez în străinătate”, a spus Daiana.

Ondina Roman, una dintre cele trei eleve ale Colegiului Național „Andrei Mureșanu” Dej, a spus că se simte în al nouălea cer după ce a obținut media 10 la Bacalaureat.

„Am reușit media 10 prin multă muncă, perseverență, ambiție, am renunțat la multe lucruri în ultima vreme pentru a învăța. Voi da examen la Facultatea de Drept a UBB Cluj-Napoca, vreau să devin judecător”, a subliniat absolventa de la Dej.

Colega sa, Ana Cîrdan, susține că rezultatul se datorează atât faptului că a învățat, cât și profesorilor și părinților.

„Voi da examen la Facultatea de Psihologie a UBB Cluj-Napoca. Deocamdată nu vreau să merg să studiez în străinătate, poate mai departe la master, pentru că mă interesează cercetarea”, a spus Ana.

Simina Barna de la Colegiul Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr” Cluj-Napoca este de părere că examenul de Bacalaureat în sine nu a fost foarte greu, iar rezultatul obținut s-a datorat faptului că a învățat.

„Am vrut să fiu sigură că știu și am mers cu încredere la Bacalaureat. Mai departe doresc să studiez management sau comunicare în străinătate, la universități din Australia, din Perth sau Sydney. Sunt mulți elevi și tineri care aleg să studieze în străinătate, în Marea Britanie sau SUA, dar eu percep Australia ca fiind un continent și o țară unică, diferită, și m-am gândit că pot să trăiesc acolo o experiență. Plus că este vreme bună, deci numai avantaje voi avea”, a spus Simina.

O altă absolventă cu 10 la Bacalaureat, Raluca Petrovai, de la Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca, a obținut performanța prin muncă multă, ambiție și depășirea limitelor, primind și un sprijin de la profesori.

„Mai departe vreau să urmez cursurile Facultății de Arhitectură din cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca (UTCN), deoarece este domeniul care îmbină pasiunea mea pentru desen cu profilul de matematică-informatică urmat în liceu”, a spus Raluca.

Colega sa, Diana Drăgan, a învățat pentru Bacalaureat dar s-a și distrat, astfel că nu a fost stresată de examenul susținut, menționând că este nevoie de un echilibru. Ca planuri de viitor, absolventa de la „Emil Racoviță” vrea să urmeze Facultatea de Chimie a UBB Cluj-Napoca iar, ulterior, un masterat în Criminalistică.

„Îmi place ideea”, a conchis Diana.

Șeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus, a declarat, luni, într-o conferință de presă că rezultatul obținut de elevii clujeni la Bacalaureat este foarte bun, promovabilitatea fiind de 80,7%.

„Promovabilitatea la examenul de Bacalaureat a fost în județul Cluj de 80,7%, ceea ce este un rezultat foarte bun. Avem 14 elevi cu media 10, față de 3 câți am avut anul trecut, înainte de contestații, 12 fete și 2 băieți. Sunt 4 elevi de la Colegiul Național > Cluj-Napoca, câte 3 de la Colegiul Național > Cluj-Napoca și Colegiul Național > Dej și câte unul de la Colegiul Național > Turda, Colegiul Național Pedagogic > Cluj-Napoca, Liceul Teoretic > Gherla și Liceul Teoretic > Cluj-Napoca”, a spus Cuibus.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Miliardarul Umar Kamani, nuntă de 25 de milioane de dolari pe Coasta de Azur. Mariah...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Care este melodia cea mai periculoasă pentru șoferi, dacă o ascultă la volan. E una...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
Noile reguli PENTRU ȘAORMA. Decizia care se pregătește chiar acum în Europa
O bancnotă de colecție îți aduce o avere. Mulți români o mai au prin casă
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O grotă subacvatică este atât de adâncă încât cercetătorii nu i-au putut găsi fundul