Băsescu despre telefonul de la STS: „Trebuie să îl am. Poate vrea Antonescu să mă sune”

Băsescu despre telefonul de la STS: „Trebuie să îl am. Poate vrea Antonescu să mă sune”
Președintele suspendat Traian Băsescu a declarat, joi, că are nevoie de liniile STS instalate la sediul său de campanie pentru a comunica cu SPP despre protecția sa și că s-ar bucura dacă l-ar suna și președintele interimar Crin Antonescu să îi ceară opinia în probleme care "ard", cum ar fi Siria.

Președintele suspendat Traian Băsescu a declarat, joi, că are nevoie de liniile STS instalate la sediul său de campanie pentru a comunica cu SPP despre protecția sa și că s-ar bucura dacă l-ar suna și președintele interimar Crin Antonescu să îi ceară opinia în probleme care „ard”, cum ar fi Siria.

„Este una din marile gogoși ale unor oameni pur și simplu disperați. Trebuie să îl am, în primul rând pentru legătura cu SPP. Sunt, oricât ar vrea să recunoască sau nu Crin Antonescu, președintele ales, care nu poate fi lăsat neprotejat”, a afirmat Băsescu într-un interviu la RRA.

De asemenea, el a arătat că protecția sa de către SPP se impune nu pentru că ar vrea el personal, ci pentru că „angajații SPP riscă ani grei de pușcărie” dacă nu îi asigură nivelul de protecție prevăzut de lege.

„Eu trebuie să comunic cu SPP, altfel nu am nicio treabă cu nimeni. Sau poate vrea președintele interimar, poate are nevoie de un punct de vedere într-o problemă care arde. Aș fi bucuros dacă l-ar interesa părerea mea într-o problemă cum ar fi Siria”, a spus Băsescu.

Totodată, el a precizat că la sediul său de campanie nu dispune de telefonul secretizat, „cel negru cu butoane”, ci de telefonul operativ.

„Am telefonul operativ și telefonul scurt”, a mai spus președintele suspendat.

Președintele Comisiei de apărare din Senat, Cristian David, a declarat, joi, după audierea șefului STS, Marcel Opriș, că membrii comisiei au ajuns la concluzia că instalarea și funcționarea liniei speciale la sediul de campanie al lui Băsescu se situează în afara prevederilor și normelor legale.

Cristian David a declarat, la finalul ședinței comisiei de apărare din Senat, în cadrul căreia a fost audiat și șeful STS, Marcel Opriș, că președintele suspendat nu poate beneficia de un sistem ca acela instalat de Serviciul de Telecomunicații Speciale la sediul de campanie al președintelui suspendat, Traian Băsescu.

Președintele Comisiei de apărare a susținut că generalul Marcel Opriș și-a depășit competențele.

Cristian David a anunțat că va trimite Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) concluziile comisiei de apărare pe această temă.

Directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale, Marcel Opriș, a declarat, joi, după audierea în Comisia de apărare a Senatului, că a prezentat toate documentele, hotărâri ale CSAT, care arată că instalarea liniei speciale la sediul de campanie al lui Traian Băsescu s-a făcut în mod legal.

Opriș a arătat că membrii Comisiei de apărare vor trebui să-și spună punctul de vedere, după ce le-a prezentat toate legile care reglementează activitatea STS și care arată că a acționat potrivit legilor și procedurilor.

„Nu noi facem procedurile, noi le aplicăm. Este o mare problemă. Cred că nu prezența mea este importantă acum, ci cei care trebuie să decidă dacă eu am acționat sau nu legal pe baza documentelor prezentate. Nu eu sunt persoana interesantă”, a spus șeful Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Opriș a mai menționat că nu poate arăta acele documente care dovedesc că a acționat conform legii, pentru că procedurile sunt clasificate.

„Procedurile acestea sunt clasificate. Procedurile acestea, care sunt hotărâri ale Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care au fost prezentate comisiei și pe care comisia le știe, sunt proceduri clasificate și pot fi consultate numai de către cei abilitați. Au fost prezentate comisiei, dânșii sunt abilitați să le vadă. Există o prevedere specială care spune ce poate să aibă sau nu un beneficiar”, a adăugat Opriș.

Gigi Becali, atac incredibil de dur la adresa Anamariei Prodan: ”Nici nu mai vorbesc cu...
Circ TOTAL! Şoşoacă, dată afară
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Sunt amantă de 11 ani și vreau să le spun ceva femeilor măritate. Mesajul care...
Scandal șocant, în direct, la TV! Gigi Becali a făcut-o praf pe Anamaria Prodan! De...
Toți șoferii din România trebuie să știe asta. Care sunt termenele de plată, nu trebuie...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
Prima țară care aprobă utilizarea ivermectinei pentru tratarea SARS-CoV-2
Circ TOTAL! Şoşoacă, dată afară
Ce decizie a luat fiul Elodiei după ce a aflat ce a pățit cu adevărat...
Adevărul SCANDALOS din spatele serialului-fenomen Bridgerton. IMAGINILE care dau de gol, scăpate pe Internet
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Ieșirea la pensie, AMÂNATĂ cu mulți ani. Schimbarea care se pregătește pentru milioane de oameni
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
Vestea șoc a momentului în România: A murit RĂPUS DE CORONAVIRUS la doar 38 de...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Miliardarul discret al României şi proiectele sale. Acesta a anunţat cel mai mare şi ambiţios...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide