Andreea Smerea
03.07.2019
Știri

Birchall, după a patra amânare a plenului CSM: E atributul președintelui să pună capăt tonului agresiv

Birchall, după a patra amânare a plenului CSM: E atributul președintelui să pună capăt tonului agresiv
Ministrul Justiției, Ana Birchall, a declarat, miercuri, la ieșirea din sediul CSM după ce a fost amânat pentru a patra oară plenul, că este atributul Liei Savonea să găsească o soluție, să identifice un consens și să pună capăt tonului agresiv.

„Din nefericire, am venit ca să am de unde pleca și eu vă spun că este mai mult decât regretabil că se continuă cu această atitudine și vă relatez ce s-a întâmplat în interior. După închiderea ședinței de 2 minute sau cât a durat această ședință, am rugat-o pe doamna președintă să ne spună pentru săptămâna viitoare ora și ziua și agenda, moment în care s-a ridicat și a spus, citez: „Este atributul președintelui și că sigur o să se consulte în principal cu membrii care sunt permanenți”. Nu prea am înțeles ce înseamnă asta, pentru că fiecare membru e membru cu drepturi depline”, a spus ministrul Justiției, Ana Birchall, la ieșirea din sediul CSM.

Ana Birchall a mai atras atenția că ministrul Justiției este membru de drept în CSM, conform Constituției.

„Îmi permit cu umilință, cu politețe, dar cu deschidere spre dialog să spun că este și atributul președintelui CSM de a găsi consens, de a pune capăt tonului agresiv, de a pune capăt scandalului, de a încerca să găsească o soluție chiar dacă este dificil de găsit și de a încerca să meargă pe calea dialogului, pentru că este evident că această atitudine și ce se întâmplă de câteva săptămâni nu face bine justiției”, a spus ministrul.

„Nu sunt tensiuni între ministrul Justiției și CSM sau președintele CSM, eu îmi fac datoria și vă spun cinstit exact ceea ce se întâmplă. Vă spun că luni la 16:11 am primit acest mail prin care sunt anunțată că are loc ședința de astăzi”, a mai explicat Birchall.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a fost amânat, miercuri, pentru a patra oară, tot din lipsă de cvorum. Pe ordinea de zi se afla validarea Adinei Florea ca șef al Secției de anchetare a magistraților.

Tags:
Inchide