Bogdan Chirieac l-a dat în judecată pe brokerul Cristian Sima, cerându-i 1,5 milioane dolari daune morale

Bogdan Chirieac l-a dat în judecată pe brokerul Cristian Sima, cerându-i 1,5 milioane dolari daune morale
Publicat: 05/11/2012, 16:47
Actualizat: 01/02/2019, 23:30

Analistul politic Bogdan Chirieac l-a dat în judecată pe brokerul Cristian Sima cerându-i 1,5 milioane de dolari daune morale, plus daune materiale, pentru acuzațiile la adresa sa și amenință cu o nouă acțiune în instanță pentru afirmațiile potrivit cărora ar fi primit bani de la compania Ericsson.

„Jurnalistul Bogdan Chirieac, reprezentat de Chiuariu și Asociații (CAAL), răspunde recentelor acuzații nefondate ale lui Cristian Sima printr-o acțiune în răspundere civilă delictuală. Jurnalistul cere de la acesta daune morale în valoare de 1.500.000 USD, plus daune materiale. De asemenea, față de jurnalistul Liviu Avram care a publicat un articol conținând acuzații nefondate la adresa dlui Chirieac urmează a fi introdusă o acțiune în răspundere civilă delictuală prin care se vor cere daune morale de 640.000 USD, la care se adaugă și daune materiale”, menționează un comunicat al casei de avocatură remis, luni, agenției MEDIAFAX.

Avocații anunță și că au depus luni dimineață, în numele lui Bogdan Chirieac, o plângere penală pentru infracțiunea de fals material în înscrisuri oficiale (prevăzută și pedepsită de art. 288 Cod penal) privind înscrisurile bancare false publicate în presă despre care s-a susținut că demonstrează transferurile din „așa-zisul cont” al lui Chirieac din Elveția.

De asemenea, comunicatul citează o afirmație a lui Chirieac potrivit căreia va iniția o nouă acțiune în instanță împotriva lui Sima, care l-a acuzat că a primit bani de la compania Ericsson pentru a intermedia în cazul înființării sistemului de urgență 112.

„Documentele sunt falsuri. Pentru faptul că spune că am primit bani de la Ericsson și că am aranjat chestiuni legate de sistemul de urgență 112 îi fac o nouă acțiune în instanță”, a spus Bogdan Chirieac, potrivit comunicatului, anunțând că deja avocații se ocupă de acest lucru.

Avocații mai susțin că daunele materiale se impun după ce Chirieac ar fi pierdut un contract imnportant ca urmare a dezvăluirilor lui Sima.

„Totodată, vom cere și daune materiale pentru că în urma așa-ziselor dezvăluiri făcute de Sima, clientul societății noastre de avocatură a pierdut un contract important în domeniul privat. În plus, depunem plângere penală la Parchet pentru toate înscrisurile false care au fost făcute publice”, a declarat Georgiana Teodorescu, avocat asociat la societatea de avocatură .

Brokerul Cristian Sima a susținut într-un interviu televizat că are dovezi despre un transfer bancar de la concernul suedez Ericsson către analistul politic Bogdan Chirieac, care, ulterior, vira banii mai departe către anumiți oameni politici. Ulterior, Ericsson a câștigat licitația pentru implementarea apelului de urgență 112.

Sima îl incrimina pe Bogdan Chirieac că ar fi intermediat virarea unor sume de bani „către politicieni din toate partidele”, sugerând că acești bani reprezentau mită.

Cristian Sima, fostul director al Bursei din Sibiu, a susținut, în 12 octombrie, într-o emisiune TV, unde a intrat în direct, că se afla în Reykjavik (Islanda) și că a plecat de frică din țară, întrucât i s-ar fi cerut să își cedeze toate activele pe care le are după ce a pierdut banii clienților săi.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV:...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ce amendă a primit un turist care s-a apropiat prea mult de o morsă din...