Bogdan Olteanu află luni dacă rămâne în arest preventiv

Bogdan Olteanu află luni dacă rămâne în arest preventiv
Publicat: 19/08/2016, 11:45

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) trebuiau să judece, vineri, cererea Direcției Naționale Anticorupție de prelungire a arestului preventiv pentru fostul viceguvernator BNR, Bogdan Olteanu. Avocatul acestuia a cerut însă amânarea cauzei pentru luni, iar instanța supremă a încuviințat-o.

„S-a acordat un termen pentru luni. Am solicitat acest lucru, iar instanța a încuviințat”, a declarat Constantin Durgheu, avocatul lui Bogdan Olteanu.

Întrebat dacă are de gând să citeze politicieni pentru apărarea fostului viceguvernator BNR, Durgheu a precizat că nu lucrează la nicio listă cu politicieni, dar, dacă procurorii vor considera necesar, va avea loc o confruntare între Bogdan Olteanu și Sorin Ovidiu Vîntu.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, pe 12 august, arestarea preventivă a fostului viceguvernator BNR pentru o perioadă de 16 zile. Olteanu a fost inițial plasat în arest la domiciliu, timp de 14 zile.

„Toate zilele până la finalizarea acestui dosar vor fi apăsătoare și grele și aștept ca acest dosar să se finalizeze. Eu îmi pledez nevinovăția și voi aduce argumente în favoarea nevinovăției pentru toate întrebările care îmi vor fi puse”, a declarat Bogdan Olteanu atunci, la finalul ședinței de judecată.

Bogdan Olteanu este acuzat de DNA că ar fi primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu pentru efectuarea de demersuri pe lângă membrii Guvernului pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării. Potrivit legii, propunerea pentru funcția de Guvernator al Deltei Dunării este făcută de Ministerul Mediului și este aprobată de Guvern.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase