Camelia Voiculescu, audiată la Curtea de Apel în dosarul privind șantajarea administratorului RCS&RDS

Camelia Voiculescu, audiată la Curtea de Apel în dosarul privind șantajarea administratorului RCS&RDS
Publicat: 29/04/2015, 14:32

În fața instanței, Camelia Voiculescu a precizat că ea sau sora sa nu au fost administratori la niciuna dintre societăți, acestea fiind conduse de consilii de administrație și din care nu făceau parte. Ea a spus că s-a implicat în aceste firme doar în limitele admise acționarilor, calitate care a dobândit-o după ce tatăl lor le-a donat, în 2006, acțiunile. Totodată, ea a relatat cum au început discuțiile cu RCS&RDS pentru transmiterea meciurilor din Liga I și a afirmat că, în 2011, a aflat de la avocați că nu s-a reușit încheierea unui contract. Camelia Voiculescu a mai spus că nu fost implicată în niciun fel în negocierile acestui contract, scrie Agerpres.

Aceasta a menționat judecătorilor că știa că Sorin Alexandrescu se întâlnește cu persoane de la RCS&RDS, dar a susținut că nu cunoștea cu cine și de ce și că Alexandrescu nu i-ar fi spus niciodată că s-ar afla în posesia unui contract încheiat între RCS&RDS și o societate a lui Dumitru Dragomir.

Camelia Voiculescu a precizat că la posturile de tv pe care le deține ajung diverse informații din numeroase surse și că Sorin Alexandrescu s-ar mai fi implicat în investigații jurnalistice.

Referitor la convorbirile interceptate din dosar, ea a susținut că unele sunt scoase din context și că nu au nicio legatură cu cauza sau se referă la altceva.

Camelia Voiculescu a povestit și despre faptul că tatăl ei i-a atras atenția că, în contextul conflictului dintre el și Traian Băsescu, RCS&RDS este apropiată de familia fostului președinte. Ea a subliniat că Dan Voiculescu i-a arătat și niște înscrisuri, respectiv un act de vânzare-cumpărare autentificat de Ioana Băsescu, un alt contract în care RCS&RDS cumpăra cu 4 milioane de euro un canal de muzică de la o persoană apropiată fiicei mari a lui Băsescu, prilej cu care tatăl său i-a cerut să-i atragă atenția și lui Sorin Alexandrescu să aibă grijă la întâlnirile cu reprezentanții firmei.

Ea a negat că ar fi reală declarația Gabrielei Pușcaș, potrivit căreia i-ar fi precizat ce să susțină în fața organelor de urmărire penală. Camelia Voiculescu a mai susținut că acuzațiile din dosar sunt nefondate.

CAB a stabilit următorul termen de judecată pentru data de 27 mai, când vor continua audierile de martori.

Directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, și Dan Voiculescu au fost trimiși în judecată în acest dosar pe 1 octombrie 2013, fiind acuzați în legătură cu folosirea instituțiilor media (televiziuni, publicații online și scrise) pentru șantaj cu scopul obținerii de foloase materiale ilicite însemnate.

În același dosar au mai fost deferiți justiției fostul președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală Șerban Pop, Camelia Voiculescu, asociat și administrator al societăților Antena TV Group, Antena 3 și Intact Production, care este și singurul asociat al SC Intact Publishing, George Daniel Matiescu, împuternicit al Intact Publishing, precum și firmele Antena TV Group, Antena 3 și Intact Publishing.

Potrivit DNA, în perioada 16 aprilie — 21 mai 2013, Sorin Alexandrescu a exercitat în mod repetat și gradual acte de constrângere asupra lui Ioan Bendei, administrator al companiei RCS&RDS, amenințându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupție.

„În mod concret, inculpatul Alexandrescu a exercitat acte de amenințare cu publicarea, prin intermediul entităților media, a unor documente care, în opinia sa, argumentau o pretinsă faptă de corupție săvârșită de partea vătămată, în situația în care acesta nu ar fi acceptat semnarea unui contract de retransmisie a posturilor de televiziune aparținând Antena TV Group la un preț dorit de inculpat. Semnarea contractului în condițiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare de 6.480.000 euro/an, pe o durată de 5 ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instanțelor, oprirea campaniei media împotriva societății pe care o reprezenta partea vătămată și a persoanelor din conducerea acelei societăți”, susțin procurorii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Un nou tip de concediu medical. Românii vor primi bani ca să participe la studii...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O nouă fotografie fabuloasă cu Sagittarius A*, gaura neagră supermasivă din inima Căii Lactee