Cât va costa construirea Academiei de Tenis în Complexul Lia Manoliu

Cât va costa construirea Academiei de Tenis în Complexul Lia Manoliu
Construirea Academiei de Tenis, un obiectiv cu șase terenuri de tenis și o capacitate de 1.300 de spectatori în cadrul Complexului "Lia Manoliu", va costa municipalitatea 1,75 milioane de euro, inclusiv TVA, potrivit unui proiect de hotărâre, ce va fi discutat vineri de consilierii municipali.
Publicat: 22/04/2013, 22:37
Actualizat: 28/09/2018, 22:56

Construirea Academiei de Tenis, un obiectiv cu șase terenuri de tenis și o capacitate de 1.300 de spectatori în cadrul Complexului „Lia Manoliu”, va costa municipalitatea 1,75 milioane de euro, inclusiv TVA, potrivit unui proiect de hotărâre, ce va fi discutat vineri de consilierii municipali.

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) va discuta, vineri, proiectul de hotărâre privind indicatorii tehnico-economici aferenți studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Academia de Tenis – Compex Sportiv «Lia Manoliu», Bulevardul Basarabia nr. 37-39, sector 2 București”.

Potrivit proiectului de hotărâre, valoarea totală a investiției este de aproximativ 1.750.000 de euro inclusiv TVA, suma urmând a fi alocată din bugetul municipalității, iar durata de realizare este de șase luni.

„Totodată această locație, inclusă în Complexul Sportiv Național «Lia Manoliu», se dorește a fi un punct cheie de organizare a evenimentelor sportive la nivel mediu internațional”, se precizează în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

În document se mai arată că studiul de fezabilitate propune construirea a șase terenuri de tenis dotate cu gradene pentru 1.300 de spectatori, vestiare, grupuri sanitare, spațiu de alimentație publică și comerț.

„Terenurile de tenis vor fi amplasate pe platforma care a găzduit linia de prefabricate pentru construirea Stadionului Național care poate asigura stratul suport. Alegerea acestei soluții a avut în vedere avantajele pe care le prezintă prin reducerea costurilor atât pentru manoperă, cât și pentru echipamente și utilaje, scurtarea termenelor de execuție și dare în folosință și, nu în ultimul rând, eliminarea factorilor nocivi care țin de activitatea de demolare, respectiv praf, zgomot, dificultăți cu transportul”, se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre.

Astfel, corpul principal va fi o clădire cu o înălțime de 4,50 metri, iar clădirea care va adăposti anexa sportivă și grupurile sanitare urmează să fie poziționată lângă terenurile de tenis.

Placa peste parter va avea rolul de terasă necirculabilă, iar gradenele vor fi executate din beton armat. Distribuția gradenelor se va face pe ambele părți ale terenurilor sportive și vor fi dispuse în lungul acestora.

„Parcarea autoturismelor va fi asigurată de parcajul adiacent terenului, iar în interiorul Academiei de Tenis a fost prevăzută o circulație pietonală, care ocazional poate deveni carosabilă”, se mai arată în raportul de specialitate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
S-a stins marele artist al țării. A murit chiar în Sâmbăta Mare. Drum lin!
Mihai Neşu, adevărul despre divorţ. Cine a decis, de fapt, separarea, după accident
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Cristina Șișcanu, motivul pentru care nu gătește nimic pentru masa de Paște. Cum își petrece...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Alessandro Volta, inventatorul bateriei electrice