Cățeii Cristinei Țopescu| Directorul Institutului de Diagnostic și Sănătate Animală: Este o procedură complexă, de durată

Cățeii Cristinei Țopescu| Directorul Institutului de Diagnostic și Sănătate Animală: Este o procedură complexă, de durată
Publicat: 13/01/2020, 15:53

Conform ordonanței procurorilor, termenul până la care specialiștii Institutului de Diagnostic și Sănătate Animală trebuie să finalizeze constatarea medico-legală este 31.01.2020. „Nu sunt foarte convinsă, pentru că este o procedură foate complexă, sunt examene, analize de durată, dar vom emite buletinul medical”, a declarat Florica Bărbuceanu (foto).

Cei doi căței au fost găsiți de polițiști duminică seara alături de trupul nensuflețit al jurnalistei Cristina Țopescu, în casa sa din orașul Otopeni.

În urma examenelor, specialiștii Institutului de Diagnostic și Sănătate Animală sunt așteptați să anunțe cauza morții cățeilor.

La acel moment se va afla dacă au murit de foame sau au fost și alte cauze care au dus la deces. Medicii clinicieni precizează că un organism sănătos poate rezista chiar trei zile fără mâncare, dacă are acces la apă.

„În organism nu se întâmplă modificări considerabile timp de trei zile, în condițiile în care au apă la discreție. Aici vorbim de căței clinic sănătoși. Dacă ei sufereau de alte afecțiuni, atunci lucrurile se schimbă”, explică medicul veterinar Mirel Marafet.

Alți patru căței au fost găsiți în curtea casei Cristinei Țopescu. Potrivit lui Kuki Bărbuceanu, cel care a făcut anunțul initial, aceștia au găsit un sac de cu hrana uscată și au mâncat pe parcursul celor apropaet trei săptămâni de când jurnalista a încetat din viață.

„Ceilalți patru căței sunt la mine. Dacă vor apărea apropiați ai Cristinei care vor dori, îi vom da spre adopție acestora”, a mai spus Bărbuceanu.

Potrivit sursei menționate, în casă a mai fost găsit un patruped, care a fost luat de prietena și vecina care a alertat 112 cu privire la dispariția Cristinei Țopescu.

Sursa foto: Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anuluiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase