Cazul femeii incendiate pe masa de operații la Floreasca. Ce conține plângerea lui Ungureanu: Se aruncă vina pe personal. Beuran își asumă doar rol de salvator

Cazul femeii incendiate pe masa de operații la Floreasca. Ce conține plângerea lui Ungureanu: Se aruncă vina pe personal. Beuran își asumă doar rol de salvator
Publicat: 30/12/2019, 13:03

„Domnule procuror general, în data de 28 decembrie am publicat pe pagina mea oficială de Facebook un text însoțit de imaginea profesorului Beuran și mărturiile a doi brancardieri prin care am dezvăluit, în urma unor informații primite de la un avertizor de integritate din sistemul sanitar, faptul că într-un Bloc Operator al Spitalului Floreasca ar fi fost arsă pe masa de operație o pacientă de 66 de ani de către profesorul Beuran”, scrie deputatul Emanuel Ungureanu în plângere.

Plângerea a fost depusă, luni, la Parchetul General, în atenția lui Bogdan Licu – procurorul general interimar.

Din actele medico-legale (fișa de observație, protocolul operator), Ungureanu subliniază că se poate constata că Beuran a semnat protocolul operator și în descrierea evenimentelor din blocul operator rezultă faptul că medicul a participat la toate evenimentele din sala de operație, inclusiv la momentul când, „din cauza manipulării greșite a unui electrocauter în contact cu un biocid care conțile o doză importantă de alcool, pacienta aflată pe masa de operație a suferit arsuri de peste 40% din suprafața corpului care, cu mare probabilitate i-au provocat moartea”.

Profesorul Beuran a susținut că nu a participat la momentul în care pacienta a ars pe masa de operație dar, spune deputatul, acesta „a încercat să dea vina pentru incidentul grav din blocul operator pe personalul auxiliar”.

„De aici au apărut suspiciunile că acest incident deosebit de grav, ascuns publicului dar și Ministerului Sănătății timp de 6 zile este un caz clasic de mușamalizare deoarece singurii audiați imediat după accidentul nefericit au fost cadrele medicale sau auxiliare care au fost martori direcți sau indirecți la eveniment și niciun medic nu a dat vreo declarație în fața managerului Spitalului Floreasca, ce a declanțat după incident o anchetă administrativă. Suspiciunile în privinșa mușamalizării au fost întărite atunci când inspectorul de la inspecția sanitară care a ajuns în data de 27 decembrie la Spitalul Floreasca nu a luat declarații de la niciun medic prezent în sală la momentul incendierii accidentale a pacientei de 66 de ani, ci a preluat în dosarul de inspecție doar declarațiile personalului date în fața managerului unității în data de 22 decembrie”, mai cuprinde plângerea.

Este atrasă atenția asupra faptului că medicul ar fi putut înșela pacienta operată cu privire la implicarea acestuia în îngrijire și ar fi semnat în fals că a participat la intervențiile chirurgicale din data de 13, respectiv 22 decembrie.

„Atunci când au apărut problemele să-și asume doar rolul de salvator al bolnavei, cu toate că în acte este responsabil de tot ce s-a întâmplat în sala de operație, fiind medicul curant al doamnei decedate. Fără să probeze cu acte medicale, medicul Beuran a declarat public că doamna arsă pe masa de operație ar fi fost polialergică, inclusiv la iod. Din datele pe care le dețin, paicneta nu a fost testată pentru a se putea dovedi că ar fi alergică, în foaia de observație de la prima intervenție din data de 13 decembrie, pacienta a declarat, conform unor surse medicale, că este alergică la plante și furazolidon. De unde știa medicul BNeuran că pacienta este alergică la iod? Și aici se ridică posibilitatea comiterii unor fapte de înțelăciune și fals”, mai scrie în plângere.

În replică, mediul Beuran a declarat la Digi24 că nu a blocat nimeni nicio cercetare, respingând acuzațiilor de mușamalizare a cazului: „Hai să luăm prima frază: „Beuran a dat foc pacientei” (acuzațiile din spațiul public, n.r). Ce, Beuran e piroman? Atitunea ar fi fost (să fie explicat, n.r.) ce înseamnă să dai foc. Apoi, s-a dovedit că Beuran nu a fost în sală în momentul acela și tot se insistă. Protocolul operator este făcut din momentul în care s-a încheiat actul operator. Care este mușamalizarea?”.

Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei a deschis un dosar penal de ucidere din culpă după ce femeia care a ars pe masa de operații de la Spitalul Floreasca a murit duminică seară.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
E strict interzis în România dacă stai la BLOC. Se face ÎNCHISOARE
Noi taxe și impozite. Românii care rămân cu mai puțini bani
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului