Cine este românul ucis în criza ostaticilor din Algeria

Cine este românul ucis în criza ostaticilor din Algeria
Publicat: 20/01/2013, 14:12
Actualizat: 28/03/2019, 15:18

Românul care a fost ucis în criza ostaticilor din Algeria era din localitatea prahoveană Bărcănești, avea 36 de ani și un copil în vârstă de 6 ani, iar soția sa este însărcinată.

Potrivit unor surse locale, bărbatul ucis în Algeria este Ionuț Tiberiu Costache, din Bărcănești, localitate aflată lângă Ploiești.

Costache lucra pe o funcție de consultant tehnic la compania Ansaldo Thomassen, care se ocupă cu fabricarea și întreținerea turbinelor de gaz, conform profilului de Facebook.

Bărbatul, care era inginer, avea 36 de ani și lucra pe o platformă petrolieră aflată la granița dintre Libia și Algeria, înainte de a pleca în străinătate el fiind angajat la rafinăria Petrobrazi.

Ionuț Tiberiu Costache era căsătorit și avea un băiețel în vârstă de 6 ani, iar soția sa este însărcinată în luna a șaptea.

Localnicii spun că bărbatul a plecat la muncă în Algeria pentru a-și ridica o casă.

„Îl cunoaște toată lumea din sat drept băiatul din Algeria. Muncea acolo pentru a-și ridica o casă și pentru a oferi o viață mai bună familiei sale. Are un copil de 6 ani, iar soția sa este însărcinată în luna a șaptea. Sunt șocat de veste, sunt de o vârstă cu Tiberiu, am vorbit de nenumărate ori. Nu-mi vine să cred. Au plâns oamenii prin sat când au auzit ce s-a întâmplat, era foarte săritor și ajuta pe oricine îi cerea sprijinul”, a spus un localnic.

Acasă la părinții bărbatului, în satul vecin, Tătărani, familia acestuia le-a cerut jurnaliștilor să le respecte durerea.

Premierul Victor Ponta a anunțat, sâmbătă, că un cetățean român și-a pierdut viața în Algeria.

El a precizat că în perioada următoare Guvernul va sprijini familia românului decedat, urmând să se ocupe de repatrierea acestuia și de tot ce va fi nevoie.

„Am înștiințat familia, nu mi-aș fi iertat niciodată dacă familia ar fi aflat de la dumneavoastră din presă”, a afirmat premierul, precizând că familia acestuia va beneficia de consiliere psihologică.