CNA: Antena 1, B1, România TV și Kanal D, somate din cauza petrecerii lui Țânțăreanu

CNA: Antena 1, B1, România TV și Kanal D, somate din cauza petrecerii lui Țânțăreanu
Publicat: 23/05/2013, 18:17
Actualizat: 31/01/2019, 22:15

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a analizat, în ședința de joi, mai multe emisiuni difuzate perioada 20 – 22 aprilie de Antena 1, B1 TV, România TV, Kanal D, Prima TV și Pro TV.

În aceste emisiuni au fost difuzate imagini de la petrecerea organizată cu prilejul aniversării lui Cristian Țânțăreanu. În unele imagini apăreau femei care dansau, unele imitând actul sexual. De asemenea, au fost difuzate declarații ale lui Țânțăreanu, unele având un caracter obscen.

Mirela Bomboe, reprezentanta televiziunii Antena 1, a spus că în emisiunea de știri „Observator” a fost difuzată o știre scurtă, fără a fi prezentate imagini cu dansul obscen. „La «Acces Direct», care este o emisiune de divertisment, au fost câteva imagini, dar nu unele care să reprezinte un act sexual (…) Noi considerăm că nu s-au încălcat prevederile legale”, a mai spus Mirela Bomboe.

La rândul său, Roxana Niculescu, directorul de programe al România TV, a spus că televiziunea de știri a difuzat imagini de la petrecerea lui Cristian Țânțăreanu deoarece acesta este un personaj excentric, un milionar la ale cărui petreceri participă inclusiv „cei din societatea noastră, care ne dorim să ne fie modele”.

„România TV a încercat, mai mult sau mai puțin reușit, să arate și ce se întâmplă la astfel de petreceri. A fost o altfel de abordare. Referitor la imaginile difuzate (…) la televiziunile muzicale astfel de imagini sunt difuzate la orice oră din zi și din noapte. Imaginile sunt cu tentă nu neapărat pornografică, mai degrabă sexuală, cu dansuri care înțeleg că se practică la petrecerile milionarilor excentrici”, a spus Roxana Niculescu.

Cristina Trepcea, membru al CNA, a întrebat-o pe Roxana Niculescu „care este relevanța pentru public a prezenței acestui personaj pentru o perioadă atât de extinsă pe ecran”. „În afara faptului că el reprezintă deja o garanție a nebuniilor care se întâmplă în general la zilele lui de naștere și la petrecerile lui, o garanție că va face audiență (…) care este motivația pentru care un post de știri oferă atât de mult spațiu acestui personaj?”, a întrebat Trepcea.

„Este un milionar excentric la petrecerea căruia apar și cei care ne dorim să ne fie modele din societatea noastră (…) Acesta este trendul societății românești. Trebuie să ne întrebăm de ce există această tabloidizare”, a spus Roxana Niculescu. Ea a spus că subiectul despre petrecerea lui Țânțăreanu este de același tip cu cele despre petrecerile fotbaliștilor și despre nunțile celebre.

În schimb, Cristina Trepcea a spus că nu are nimic împotriva dorinței radiodifuzorilor de a face audiență, însă a amintit că aceștia funcționează în baza unei legi specifice, Legea audiovizualului. „Ceea ce produce societatea care produce programe audiovizuale influențează gustul publicului și modul lui de viață de o manieră foarte profundă”, a mai spus Trepcea.

La propunerea Monicăi Gubernat, membru al CNA, Consiliul a decis să someze public televiziunile Antena 1, B1, România TV și Kanal D pentru încălcarea articolului 18, litera b din Codul de reglementare a conținutului audiovizual, potrivit căruia „Nu pot fi difuzate în intervalul orar 6.00 – 23.00 producții care prezintă: b) scene de sex, limbaj sau comportament obscen”.

Sancțiunea a fost aplicată cu șapte voturi „pentru” (Florin Gabrea, Lorand Turos, Valentin Jucan, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Răsvan Popescu) și două „împotrivă” (Cristina Trepcea și Radu Călin Cristea).

Membrii CNA au considerat că Pro TV și Prima TV nu au încălcat legislația audiovizualului în tratarea acestui subiect, întrucât nu au difuzat imagini obscene și declarații cu tentă sexuală ale lui Țânțăreanu.

LOTO, LOTO 6/49. Numerele LOTO extrase joi, 23 mai. Report de peste 7,7 milioane de euro la jocul LOTO 6/49. Miză mare și la Joker

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Vacanța perfectă e în acest oraș. Cea mai bună destinație de mers pe jos
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Decizia luată de autoritățile japoneze, exasperate de turiștii care vin la Muntele Fuji