Complicele deputatului Alin Trășculescu a fost arestat preventiv

Complicele deputatului Alin Trășculescu a fost arestat preventiv
Publicat: 12/11/2012, 15:19
Actualizat: 15/02/2019, 09:54

Instanța supremă a dispus, luni, arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Marian Valeriu Calotă, complicele deputatului PDL Alin Trășculescu, în dosarul în care sunt cercetați pentru infracțiuni de corupție.

Marian Valeriu Calotă, asociat și administrator al SC Maryna Exclusiv SRL, a fost reținut de procurorii DNA după ce a fost prins în flagrant delict când lua 50.000 de lei, bani pe care urma să îi dea lui Trășculescu.

Procurorii au cerut, luni, judecătorilor instanței supreme arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Calotă, solicitarea fiind admisă de judecători.

Decizia de arestare preventivă pentru 29 de zile a lui Calotă poate fi contestată la Completul de cinci judecători de la instanța supremă.

Calotă este acuzat de complicitate la trafic de influență, fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu infracțiunea de trafic de influență, în formă continuată, șantaj comis în legătură cu infracțiunea de trafic de influență și spălare a banilor, cunoscând că aceștia provin din săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, în formă continuată.

Avocatul lui Calotă, Ion Panaitescu, a declarat, la ieșirea din sala de judecată, că banii primiți de clientul său erau datorați ca urmare a unui contract existent între el și denunțător.

Apărătorul lui Calotă a mai arătat că în mod uzual remiterile de bani se făceau prin servicii bancare, fiind suspectă de această dată dorința denunțătorului de a-i remite bani lui Calotă „într-un plic”.

Deputatul PDL Alin Trășculescu, cercetat pentru trafic de influență, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată și instigare la spălare de bani, a fost eliberat luni dimineață din arestul Poliției Capitalei, după ce a expirat ordonanța de reținere emisă pe numele lui de procurorii anticorupție.

Potrivit procurorilor, în perioada noiembrie 2010 – noiembrie 2012, Alin Trășculescu a pretins inițial de la reprezentantul unei societăți comerciale (denunțător în cauză) suma de 50.000 de euro, care ulterior a fost majorată la 150.000 de euro. Banii au fost pretinși cu ajutorul lui Marian Calotă, care l-a constrâns pe denunțător, prin amenințare, să dea banii ceruți.

Pentru obținerea banilor, susțin procurorii anticorupție, deputatul a lăsat să se creadă că are influență asupra reprezentanților autorităților locale din județul Vrancea, pentru a-i determina să solicite realizarea unor obiective de investiții în cadrul Programului Național de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) și asupra funcționarilor din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului (MDTR) cu atribuții de verificare, avizare și aprobare în derularea procedurii specifice aceluiași program, precum și asupra reprezentanților unei societăți comerciale, pentru a-i determina să deruleze o relație contractuală cu firma administrată de denunțător.

MDTR a fost condus în perioada decembrie 2009 – februarie 2012 de Elena Udrea, tot de la PDL.

Deputatul Alin Trășculescu este președintele PDL Vrancea și candidează pentru un nou mandat de deputat în Colegiul 5 Mărășești.

Ministrul Justiției, Mona Pivniceru, l-a informat duminică pe președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, asupra percheziției și reținerii lui Alin Trășculescu, „acuzat de săvârșirea unei infracțiuni flagrante de corupție”.

Luni, de la ora 12.00, în ședința Biroului Permanent al Camerei Deputaților urmează să fie discutată solicitarea ministrului Justiției în cazul lui Alin Trășculescu.

Deputatul PNL Alina Gorghiu a declarat pentru MEDIAFAX că luni la ora 16.00 va avea loc o ședință a Comisiei Juridice a Camerei în legătură cu solicitarea MJ în cazul deputatului Alin Trășculescu, precizând că cel mai probabil marți cererea va ajunge în plenul Camerei.

Deputatul PDL Alin Trășculescu a fost denunțat pentru fapte de corupție de omul de afaceri Mircea Vintilescu, asociatul firmei Aquaform București, care în urmă cu un an a câștigat un contract de reabilitare a unor drumuri din Buzău și Vrancea în valoare de peste 500 de milioane de lei, au declarat, luni, pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Aquaform București, Vega ’93, Arcada Company și Primacons Group au câștigat în 2011 un contract de reabilitare a unor drumuri din Buzău și Vrancea, în valoare de 508,2 milioane de lei. Contractele au fost atribuite de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT) și fac parte din Programul Național de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI).

Proiectele vizează proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare și reabilitare a unor drumuri județene și de interes local, iar valoarea contractelor nu include TVA, se arăta într-un comunicat al MDRT.

Vega ’93 Galați este parte a unui grup controlat de familia Istrate, Arcada Company Galați este controlată de două persoane fizice, Spiru Mantu și Mihai Humă, fiecare cu 44% din acțiuni, Primacons Group din București este deținută integral de Alexandru Dumitrovici, iar asociații Aquaform București sunt tot două persoane fizice, Angela și Mircea Alexandru Vintilescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A murit una dintre cele mai mari voci din România. Moartea sa a îngrozit toată...
Legenda Iepurașului de Paști - o tradiție prezentată de un teolog creștin!
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Au trecut 100 de ani de când România a câștigat prima medalie olimpică