Conferința Gândul – „Viitorul Mediului”: Cum s-ar putea transforma Bucureștiul într-o capitală verde

Conferința Gândul - Viitorul Mediului: Cum s-ar putea transforma Bucureștiul într-o capitală verde
Publicat: 26/06/2012, 14:52
Actualizat: 29/07/2014, 19:36

Zona ultracentrală a Capitalei ar putea fi declarată zonă pietonală o zi pe lună, mijloacele de transport în comun ar urma să fie dotate cu locuri de parcare pentru biciclete, iar la marginea Bucureștiului ar putea fi construite parcări care să preia o parte din mașinile care se îndreptă către Capială, a declarat Ioana Șuteu, reprezentant al Direcției de Mediu din cadrul Primăriei Municipiului București, în cadrul conferinței Viitorul Mediului, organizată de gândul.

Lista de inițiative vizează reducerea poluării și se regăsesc în Master Plan-ul General pentru Transport.

„Măsurile vizează sectorul de transport, spațiile verzi și zona de salubrizare. În domeniul traficului ne focalizăm pe infrastructura RATB. Emisiile trebuie să fie la standardele impuse în prezent. Mijloacele RATB vor fi dotate cu posibilități de parcare a bicicletelor. Intenționăm să amplasăm parcări la limita administrativă a orașului pe care să le corelăm cu transportul în comun. Printre obiective se mai numără un sistem public de închiriere a bicicletelor, extinderea zonei centrale și declararea zonei ultracentrale a Bucureștiului zonă pietonă pentru o zi pe lună”, a declarat Șuteu.

Printre obiectivele Direcției de Mediu se mai regăsesc măsuri de extindere a spațiilor verzi, prin plantarea unei centuri verzi în jurul Capitalei, plantarea unor perdele de protecție în zonele marilor intersecții precum și a arterelor principale. Mai mult, Primăria intenționează să promoveze acoperișurile verzi și educația ecologică.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase