Consilierul local din Timișoara, audiat pentru evaziune, a scăpat de arest după ce a plătit 700.000 euro din prejudiciul de 2 mil. euro

Consilierul local din Timișoara, audiat pentru evaziune, a scăpat de arest după ce a plătit 700.000 euro din prejudiciul de 2 mil. euro
Publicat: 17/01/2013, 15:58
Actualizat: 07/02/2016, 04:17

Consilierul local PSD din Timișoara Andrei Petrișor, care în urmă cu două zile a fost ridicat de anchetatori de la locuința sa și audiat într-un caz de evaziune fiscală de două milioane de euro, a achitat aproximativ 700.000 de euro din acest prejudiciu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Procurorul de caz Lavinia Șișman de la Parchetul Tribunalului Mehedinți a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că în urmă cu o zi în bugetul statului au intrat peste un milion de euro din prejudiciul de două milioane de euro, aceasta fiind una dintre cele mai mari sume recuperate până în prezent de procurori într-un dosar de evaziune fiscală.

„Ieri (miercuri -n.r.) au fost achitați către bugetul de stat un milion de euro sau chiar peste un milion de euro”, a declarat procurorul.

Întrebat cu privire la suma recuperată din prejudiciu de la consilierul local Andrei Petrișor, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți, inspector principal Nicolae Lohon, a spus că acesta a plătit cea mai mare parte din bani.

„Persoana respectivă a fost prezentată cu propunerea de începere a urmăririi penale și arestare preventivă, propunere care nu a fost însușită întrucât prejudiciul creat a fost achitat în proporție de 75%”, a spus Lohon.

Anchetatorii au explicat care a fost metoda prin care firmele din Mehedinți și Timiș implicate în acest dosar au prejudiciat statul cu două milioane de euro.

„Firmele înregistrau facturi emise de cetățeni de etnie romă având ca obiect al acestor facturi diverse materiale de construcții sau mijloace fixe. Erau înregistrate aceste facturi fictive și automat erau diminuate taxele și impozitele către stat, prejudiciind bugetul de stat cu sume reprezentând TVA și impozit pe profit.”, a spus procurorul Șișman.

Facturile fictive emise de romii de la Strehaia au vizat utilaje și obiecte de construcții, în cazul firmelor de construcții și panificație din Drobeta Turnu Severin, iar în cazul firmelor din Timiș au vizat obiecte de inventar, mobilier, procurorul de caz precizând că întodeauna aveau grijă să fie adecvate obiectele trecute pe facturi, să fie corelate cu obiectul de activitate al societății.

Un număr de 22 de percheziții au avut loc, marți dimineață, în Timișoara, Drobeta Turnu Severin și Strehaia, la sediile a 13 firme și la locuințele unor oameni de afaceri, fiind vizate 15 persoane suspectate într-un dosar de evaziune fiscală de două milioane de euro, printre suspecți aflându-se și consilierul local din Timișoara Andrei Petrișor.

În urma descinderilor au fost ridicate de anchetatori și duse la audieri 11 persoane, între care consilierul local din Timișoara și frații Alin și Mihai Udriște, care dețin la Drobeta Turnu Severin mai multe magazine alimentare, dar și o firmă de panificație.

În urma audierilor, au fost reținute cinci persoane, consilierul local fiind lăsat în libertate. Miercuri, patru dintre cei cinci reținuți au primit interdicția de a părăsi țara pe durata cercetărilor.

Consilierul local PSD din Timișoara Andrei Petrișor este fiul avocatului Petre Petrișor, fost președinte al Tribunalului Timiș și judecător al Curții de Apel Timișoara, al cărui nume a apărut în dosarul Mujea Marcelini și Zaher Iskandarani.

Anchetatorii spuneau că Andrei Petrișor are calitatea de asociat într-una dintre firmele vizate în acest dosar.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Decizia luată de autoritățile japoneze, exasperate de turiștii care vin la Muntele Fuji