Consolidarea Arcului de Triumf a ajuns să dureze mai mult decât construcția

Redactor:
Mihai Schiau
Consolidarea Arcului de Triumf a ajuns să dureze mai mult decât construcția
Consolidarea Arcului de Triumf pare fără sfârșit. Este nevoie de încă aproape 400 de mii de euro ca lucrările să fie gata, iar parada de Ziua Națională din Capitală să revină la traseul tradițional, pe sub Arc. Consolidarea monumentului durează deja de aproape trei ani, în timp ce construirea lui a durat doar doi.

Până acum, cheltuielile de consolidare au depășit 7,6 milioane de euro. Inclusiv bani europeni, pe care tot primăria i-a achitat din cauza nerespectării termenelor pentru finalizarea lucrărilor. Acestea ar fi trebuit să fie finalizate încă din primăvara anului trecut. Numai în acest an, Primăria Capitalei a avansat alte 3 termene de finalizare: 30 iunie, 30 octombrie și 25 noiembrie.

Așa s-a ajuns ca reconsolidarea să dureze mai mult decât întreaga perioadă de construcție a Arcului, scrie televiziunea publică. Arcul de Triumf este monument istoric, simbol al victoriei României în Primul Război Mondial. Proiectat de Petre Antonescu, monumentul a fost construit în perioada 1921-1922. 

 

Inchide