Contestația lui Ovidiu Tender la executarea pedepsei de 12 ani și 7 luni de închisoare, mutată de la o instanță la alta

Contestația lui Ovidiu Tender la executarea pedepsei de 12 ani și 7 luni de închisoare, mutată de la o instanță la alta

Magistrații Tribunalului Arad ar fi trebuit să judece, joi dimineață, contestația depusă de Ovidiu Tender la executarea pedepsei de 12 ani și șapte luni de închisoare pentru evaziune fiscală și spălare de bani, însă aceștia și-au declinat competența, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Instanța arădeană, unde a fost înregistrat dosarul în 15 septembrie, a decis să-și decline competența teritorială de soluționare în favoarea Tribunalului Timiș.

Dosarul a ajuns însă la Arad de la Tribunalul Timiș, unde fusese înregistrat inițial, în 2 iulie. Și judecătorii timișeni au decis, în vară, să-și decline competența.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Arad, Diana Dărăban, a decarat că în acest caz, existând „un conflict negativ” între instanțe, Curtea de Apel Timișoara va trebui să decidă care instanță va soluționa contestația lui Tender.

„S-a constatat un conflict negativ de competență între cele două tribunale, astfel încât, potrivit Codului de procedură penală, instanța Tribunalului Arad a sesizat Curtea de Apel Timișoara, care va stabili ce instanță va judeca acest dosar”, a precizat Dărăban.

Ovidiu Tender a fost condamnat, în 8 iunie, la 12 ani și șapte luni de închisoare, iar Marian Iancu a primit o pedeapsă de 14 ani de închisoare, în dosarul „Carom”, fiind astfel găsiți vinovați de înșelăciune și spălare de bani, decizia luată de Curtea de Apel București (CAB) fiind definitivă.

Instanța a mai decis condamnarea lui Toader Găurean la nouă ani și zece luni de închisoare cu executare.

Decizia Curții de Apel București a venit cu doar o zi înainte de a se prescrie faptele de care erau acuzate persoanele implicate în acest dosar.

În 20 mai, judecătorii cărora le-a fost repartizat dosarul „Carom” au fost recuzați de inculpați, motiv pentru care cei doi magistrați din complet, Daniel Donțete și Camelia Bogdan, au fost înlocuiți cu judecătoriu Mihai Mihalcea și Georgiana Tudor. Prin aceeași decizie s-a constatat că măsurile procesuale dispuse în acest dosar „sunt lovite de nulitate”.

În acest proces, magistrații Camelia Bogdan și Daniel Donțete au dispus extinderea sechestrului asupra averilor lui Ovidiu Tender și Marian Iancu, măsura asiguratorie ce ar fi trebuit pusă pe conturile bancare, pe acțiunile firmelor pe care le dețin, dar și asupra conturilor soțiilor sau ale fostelor soții.

Judecătorii au decis extinderea sechestrului care fusese pus pe mai multe bunuri ale inculpaților din acest proces, dispuse de procurori în 12 ianuarie 2005, în 19 ianuarie 2006, în 17 și 18 aprilie 2006, în 23 iunie 2006 și în 4 iulie 2006. Având în vedere decizia de Curții de Apel, prin care s-a dispus recuzarea judecătorilor, aceste măsuri nu au mai fost luate.

Tribunalul București îi condamnase, în decembrie 2014, pe Ovidiu Tender la 11 ani și patru luni de închisoare și pe Marian Iancu la 13 ani și opt luni de închisoare, în dosarul „Carom”. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel București.

În acest dosar, Ovidiu Tender și Marian Iancu au fost trimiși în judecată în 2006, rechizitoriul fiind întocmit de fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, judecată pentru corupție.

Tender și Iancu au fost acuzați că au preluat ilegal controlul companiei Carom SA Onești și au prejudiciat-o cu 1.400 de miliarde de lei vechi, sumă stabilită la nivelul anului 2003.

Înainte de 1990, Carom SA a făcut parte din Platforma Petrochimică Onești. Cei doi oameni de afaceri sunt acuzați că au drenat resursele Carom prin intermediul unui circuit financiar complex.

În același dosar au fost trimiși în judecată Cicilia Dumitrescu, Marin Badea, Toader Găurean și Bogdan Sălăjan.

„Se poate constata că avem de-a face cu un grup infracțional bine definit, în care fiecare persoană are un rol structurat și determinat, urmărind îndeplinirea unor activități punctual stabilite de către inițiatorii grupului, inculpații Iancu Alexandru Marian și Tender Ovidiu Lucian”, au notat anchetatorii, în rechizitoriu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Prețul petrolului și al aurului a crescut după loviturile asupra Iranului