Cristian Tudor Popescu, despre demisia șefului SRI: „Serviciului Român de Informații a început să i se umfle capul. Din păcate, SRI s-a apropiat prea mult de năravul fostei Securități”

Redactor:
Raluca Ion
Cristian Tudor Popescu, despre demisia șefului SRI: „Serviciului Român de Informații a început să i se umfle capul. Din păcate, SRI s-a apropiat prea mult de năravul fostei Securități”
„În atitudine și în mentalitate, SRI se consideră subordonat mai degrabă „structurilor superioare", serviciilor secrete ale NATO decât politicienilor români, decât adminstrației române și, aici e grav, decât justiției din România", a spus Cristian Tudor Popescu.

Cristian Tudor Popescu a vorbit despre „pozițiile înțepate” pe care George Maior le-a avut la adresa CCR. „Totuși e vorba de Curtea Constituțională a României la care dl. Maior se răstește. Este ceva straniu pentru un șef de serviciu secret și pentrul dl Maior. Înaintea CCR și deasupra ei, Curtea Europeană de Justiție a declarat invalidă directiva pe baza căreia noi avem legile Big Brother”, a spus editorialistul în timpul emisiunii Gândul Live. „De ce se răstește dl. Maior la CCR? Pentru că așa i-o cer șefii săi din exterior”, a continuat acesta. „Când șeful serviciului de informații spune că știe mai bine decât Curtea Constituțională, înseamnă că avem o problemă. Înseamnă că Serviciului Român de Informații a început să i se umfle capul”

Jurnalistul a mai adus în discuție și controlul slab exercitat de comisiile parlamentare asupra SRI și SIE. „Când un șef de serviciu secret din SUA este chemat la audieri în Congres, are coșmaruri, ia pastile”, a mai spus el.

În opinia sa, „SRI s-a apropiat prea mult de năravul fostei Securități”. „Mentalitatea este „Domn’e, în chestiile astea, de mare finețe și periculozitate, cu terorismul, cu jihaddiștii, n-au treabă Parlamentul președintele. Noi știm ce facem”. Asta e atitudinea”. Nu crede că această atitudine se va schimba odată cu plecare lui George Maior.

„Nu se va schimba, atitudinea SRI va rămâne aceeași, la fel de țepoasă. Va emite pretenții în continuare. SRI nu va ceda, datorită mentalității. Când stai de vorbă cu oamenii ăștia sesisezi un anumit dispreț față de civili. Nu-l vor exprima pe față. Dar există. Civilii sunt o turmă care trebuie protejată. Chiar dacă nu vrea”, a arătat Cristian Tudor Popescu.

„Așa pot să gândesc și eu despre SRI. Dacă sunt lăsați prea mult de capul lor degenerează. Sunt ca niște adolescenți, care trebuie ținuți sub control”, a mai spus editorialistul gândul, adăugând că președintele Klaus Iohannis trebuie să numească rapid șefi civili ai serviciilor secrete.

URMĂRIȚI MAI JOS DECLARAȚIILE LUI CRISTIAN TUDOR POPESCU REFERITOARE LA DEMSIA ȘEFULUI SRI, GEORGE MAIOR

 

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Ce meserie a avut Nicolae Ceaușescu în tinerețe. Chiar el a demolat clădirea unde a...
Situaţie îngrijorătoare pe şantierul Autostrăzii A3 Transilvania. Constructorul este, practic, inexistent
Insulele italiene, locuri de „pelerinaj sexual”. Care sunt cele mai vizitate
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
EXCLUSIV! Adina Buzatu și-a câștigat primii bani din spălat parbrize. Cum a reacționat tatăl său...
ALARMANT! În plină pandemie Rusia a INSTALAT ceva în apropiere de ROMÂNIA. Cât de mare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Toți cei care au WhatsApp trebuie să afle: schimbarea fără precedent se întâmplă acum
Bonus de coronavirus: 2000 DE LEI LUNAR! Cine sunt românii care vor încasa acești bani
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Familia care controlează una dintre cele mai mari tări şi bogate din lume. Ei au...
Top 3 cele mai norocoase zodii în data de 28 octombrie. Scorpionii vor avea mult...
Inchide