CTP dă lecții de JURNALISM: Liviu Dragnea a fost pentru mine aproape ca o nevastă timp de trei ani/ Acum, pentru mine nu mai există

Redactor:
Gândul
CTP dă lecții de JURNALISM: Liviu Dragnea a fost pentru mine aproape ca o nevastă timp de trei ani/ Acum, pentru mine nu mai există
Gazetarul Cristian Tudor Popescu (CTP)

Poate să existe un fake news adevărat? este întrebarea pe care a lansat-o gazetarul Cristian Tudor Popescu, vineri seara, la emisiunea „Cap limpede” de la Digi24.  Iar răspunsul lui este că da, se poate, și a dat un exemplu: știrea că Liviu Dragnea „s-a julit la mânuță”, cum spune gazetarul, în timp ce repara ușa unei mașini a poliției în garajul penitenciarului Rahova.

Gazetarul a explicat apoi de ce consideră această știre un „fake news adevărat”:

„Este un fapt. Confirmat, nu e niciun fals, nu e nicio minciună – minciuna și falsul fiind diferite. E perfect adevarat, fapt – poate să fie fake news? Păi, hai să vedem. Avem următoarea știre, în plin coronavirus, când umblă Încornoratu’ acum să ne găbuiască și să ne omoare: aflăm că dl. Dragnea – care e la izolare de coronavirus perfectă, nu pătrunde la el, acolo, unde se află, în izolator – s-a julit la mânuță, cu flexul, în vreme ce repara ușa unei autospeciale, acolo, la garaj. Avem știre! A dat-o toată lumea, au dat știre, domnule: s-a julit la mânuță dl. Dragnea, la garaj. Ăsta este un fake news cu fapt! Un fake news adevărat.

Fake news nu înseamnă numai fals, înseamnă relevanță. Ce relevanță are, când avem tot ce avem în jur, acum, în legătură cu afectarea ființei umane – cu boală, cu moarte, cu epidemie, cu molimă, mă rog, cu multă panică indusă mediatic – într-o astfel de situație dai știre că s-a julit Dragnea la mână, în pârnaie?! Și există și unii care citesc, că de-aia se dă știrea!

Pentru mine, acesta este un fake news adevărat – există și așa ceva – prin lipsa de relevanță, jignitoare la adresa celor care au murit din pricina coronavirusului și a celor care vor mai muri, să dai o asemenea „știre”, acum, și s-o și citești!” – a argumentat CTP.

Jurnalistul a arătat de ce o știre cu Liviu Dragnea „nu există”: „Nu mai are niciun fel de relevanță, pentru mine. Și Liviu Dragnea a fost pentru mine aproape ca o nevastă vreme de trei ani de zile, m-am ocupat de el în fiecare zi! Acum, pentru mine nu mai există, eu n-am nicio treabă cu el. Am avut cât a fost în funcție, cât a făcut ce a făcut. Acum e acolo, nu mai există. Și așa ar trebui să se întâmple cu toată presa, după părerea mea”.

Citiți continuarea pe Digi24

 

ŞOC total la CFR Cluj. Dan Petrescu începe cursa pentru supremaţie şi aduce alţi doi...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit în Vama Veche o virgină din București
FOTO. Nicoleta Luciu, cel mai fierbinte pictorial! Imaginile tinereții într-o decapotabilă din piele
FOTO. Transformare ireală: așa arată unul dintre cei mai renumiți cântăreți români, la 60 de...
ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă acum cu Dincă. Este strigător la cer. Părinții fetelor ucise...
Restaurant deschis în pandemie. Ce a decis să facă un chef cu banii de la...
Un influencer urmărit de 1 milion de oameni a murit de COVID-19, deși era convins...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit în Vama Veche o virgină din București
Cântăreață din România, mesaj sfâșâietor de pe patul de spital: “Rugați-vă cu mine”
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
S-a aflat cel mai ascuns secret al lui Ceaușescu. Strategia lui avea să aducă sfârșitul....
ULTIMA ORĂ: Ce se va întâmpla cu Gheorghe Dincă, chiar MÂINE. Familiile victimelor nu mai...
Când sunt Moşii de toamnă 2020 şi ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Povestea contelui care a dezvoltat în România un tip de turism cum nu mai există...
Inchide