Cum a apărut la școală astăzi elevul de la Liceul Greco-Catolic care fusese trimis acasă pentru că avea părul lung. Reacția directorului

Cum a apărut la școală astăzi elevul de la Liceul Greco-Catolic care fusese trimis acasă pentru că avea părul lung. Reacția directorului
Publicat: 18/10/2017, 09:23

Tudor Helgiu a declarat, miercuri, presei, la intrarea la Liceul Greco-Catolic „Inochentie Micu” că părinții săi îl susțin în totalitate și că nici lor nu li se pare normal ca un elev să fie judecat după lungimea părului.

„Această regulă nu are niciun rost, nu mai suntem pe vremea comunismului, când băieții erau obligați să se tundă, pentru că erau păduchi și alte probleme. Acum, cine vrea să aibă părul lung, se spală pe cap de câteva ori pe săptămână. Mi-am crescut părul doi ani, în această perioadă nu m-am tuns și chiar nu am vrut să mă tund. Nu mi se pare normal ca în 2017 să te judece profesorii după cum arăți, că ai părul lung sau nu te bărbierești și să te trateze altfel. Părinții mei mă susțin în totalitate, nu li se pare nici lor o chestie normală. Au trăit în comunism și nu vor ca și noi să experimentăm măcar o parte din comunism. Mesajul meu este >”, a spus Helgiu.

Acesta a povestit că a fost marți la școală la prima oră și când a ieșit în pauză diriginta l-a întrebat dacă s-a tuns, după care l-a invitat la director.

„Eu l-am întrebat dacă nu putem schimba cumva regula asta, iar apoi la ora de chimie a venit directorul și m-a scos pe mine și pe alți colegi care nu erau tunși și bărbieriți în curte. Eram 20 – 25 de elevi din școală și nimănui nu i s-a părut normal ce se întâmplă”, a mai spus elevul.

Directorul liceului, Petrică Daniel Tintelecan, a declarat, miercuri, la rândul său, că elevii care nu s-au tuns și nu s-au bărbierit vor fi lăsați totuși la ore, dar se va lua legătura cu părinții lor, pentru a participa la discuții despre această problemă.

„Regulamentul școlar, aprobat în Consiliul de Administrație, prevede pentru băieți >. Elevii știau de acest regulament, în sensul că, înainte să fie avizat și aprobat, la elaborarea lui a participat toată comisia de elaborare a regulamentelor școlare și de revizuire a lor, aceasta având caracter temporar. Am stabilit membrii comisiei, avem reprezentanții părinților și ai elevilor, și de săptămâna viitoare vom demara revizuirea regulamentului, iar dacă ei vor hotărî să fie păr până la umeri, de 20 de cm, eu nu am nimic împotrivă, nici cu părul, nici cu barba, doar că ele trebuie precizate în regulament”, a spus Tintelecan.

Mai mulți elevi de clasele a 11-a și a 12- de la Liceul Greco-Catolic „Inochentie Micu” Cluj-Napoca au fost scoși, marți, din clasă și din școală de către director, pe motiv că aveau părul lung sau barbă. Ei au fost trimiși să se tundă sau să se bărbierească.

„Astăzi eram la ora de chimie, stăteam liniștit și îmi vedeam de treaba mea, deodată intră marele Dom” Director la mine în clasă. Din cauza părului meu am fost scos de la oră, ajungând în curte mă aflu alături de încă 20-25 de elevi din școală (băieți) cu păr lung sau barbă așteptând să fim scoși din școală. Da, ați citit bine, pentru că avem părul lung sau barbă am fost scoși din perimetrul liceului. Mă bucur că trăiesc într-o comunitate unde se promovează creativitatea și libera exprimare. (…) Singurul lucru pe care pot să îl spun e că mă bucur că am ajuns în secolul XXI unde capacitatea ta psihică este determinată după cum te îmbraci, respectiv cum arăți”, a scris, pe o rețea de socializare, Tudor Helgiu, elev al Liceului Greco-Catolic „Inochentie Micu” Cluj-Napoca.

Directorul Liceului Liceului Greco-Catolic „Inochentie Micu” Cluj-Napoca, Petrică Daniel Tintelecan, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că elevilor li s-a cerut să respecte regulamentul școlar în ceea ce privește ținuta capilară.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația