Cum sfidează legislația rutieră un judecător de la Curtea de Apel Brașov, cu complicitatea polițiștilor locali. FOTO/VIDEO

Publicat: 06/05/2014, 10:19

Luni, ora 11, intersecția de la magazinul Star, în centrul Brașovului. De mai bine de două ceasuri, mașinile care vor să facă dreapta spre Prefectură, pe prima bandă, se strecoară cu greu pe lângă un Mercedes negru, cu număr de București, parcat jumătate pe carosabil, jumătate pe trotuar, chiar lângă un indicator rutier de interdicție cât se poate de explicit. Scot camera foto/video și trag câteva cadre. Când mă uit mai atent, surpriză: pe bordul limuzinei de lux – un „permis parcare auto” emis de Curtea de Apel Brașov. Îl „iau” și pe acesta într-un prim-plan, apoi mă opresc lângă o mașină a Poliției Locale, staționată la doar câteva zeci de metri distanță, în vecinătatea Prefecturii, în care doi tineri în uniformă stau la taclale fumându-și liniștiți țigările.

„Puneți-vă în mișcare!”

Abia apuc să le cer scuze că îi deranjez și să le spun ce și cum, că agentul de la volan mă și apostrofează: „Bine, ne-ați dat o idee, acum puneți-vă în mișcare!”. Îl atenționez că nu le-am „dat o idee”, ci le sesizez o încălcare a legislației rutiere. Junele plătit din banii publici continuă cu aceeași replică: „Puneți-vă în mișcare!”. Dau curs „invitației”, însă revin după câteva minute. Constat, însă, că dispăruseră, cu Logan cu tot. După vreo trei sferturi de oră își face apariția „per pedes” un alt polițist local, mai în vârstă – superiorul ierarhic al celor doi, cum aveam să aflu ulterior – căruia îi relatez toată tărășenia. Îmi răspunde cum că mă crede pe cuvânt, „ doar ne știm de vreo 20 de ani, domnu” ziarist, de pe vremea când lucram la Rutieră, în Poliția Națională”, apoi dă un telefon și în nici zece minute la „locul faptei” apare un alt cuplu de polițiști locali, care se-apucă să „studieze” cu atenție Mercedesul. Când văd că îi filmez, întrebându-i totodată ce au de gând să facă, unul dintre ei se întoarce brusc cu spatele, iar colegul său se apucă să scrie de zor într-un carnet, explicând că aplică „sancțiunea prevăzută de lege, adică două puncte penalizare și trei puncte amendă”.

Foto Gândul: Adrian Popescu

Când vine vorba de ridicarea limuzinei, cei doi oameni ai legii spun că o pot face doar cei de la Poliția Rutieră. Înainte de a pleca, cei doi polițiști i-au lăsat proprietarului Mercedesului, sub ștergătorul de parbriz, hârtia cu „sancțiunea”: o înștiințare că a „oprit – staționat” limuzina „în zona str. N. Bălcescu”.

Identitatea magistratului proprietar al limuzinei – „informație nepublică”

Întrebată dacă talonul de parcare de pe bordul „Merțanului” este emis într-adevăr de Curtea de Apel Brașov, sau este un fals, purtătoarea de cuvânt a instanței, judecătoarea Mirela Șerban, ne-a confirmat autenticitatea lui, adăugând că mașina „este a unei colege de-a noastre, judecătoare la Curte”. Ulterior a precizat că proprietarul mașinii este un judecător al Curții de Apel Brașov. „Asta e tot ce vă pot spune. Nu vă pot spune nici dacă este bărbat sau femeie și nici cum se numește, aceasta este o informație nepublică, pentru că ține de datele personale ale respectivei persoane, care, conform legii, nu pot fi făcute publice”, a precizat aceasta.

Foto Gândul: Adrian Popescu

„Dacă eram anunțați, luam imediat măsurile legale!”

Puțin înainte de ora 14, la două ceasuri după dicuția cu polițiștii locali, purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, comisarul-șef Liviu naghi, a afirmat că aceștia nu și-au anunțat pe colegii lor de la Poliția Rutieră, pentru ridicarea Mercedesului. „Îi sun eu acum, să trimită imediat un echipaj!”, a dat el asigurări. Lucru care s-a și întâmplat, numai că, până la sosirea acestuia la fața locului, limuzina se „evaporase”. „Dacă eram anunțați de cei de la Poliția Locală, luam imediat măsurile legale, adică sancționarea cu 2 puncte penalizare și două puncte amendă, asta înseamnă 170 de lei sau 85 de lei dacă e plătită în 48 de ore. Plus ridicarea mașinii, dacă se constata că stânjenește sau încurcă traficul rutier. Dar, din păcate, negăsind autoturismul la fața locului, colegii mei n-au mai putut face nimic”, a lămurit comisarul-șef Naghi.

Foto Gândul: Adrian Popescu

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Șase pași pentru un gazon perfect. Sfaturile unui grădinar
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Care este, de fapt, relația dintre Mariana Ionescu Căpitănescu și sora sa, Marcela Fota, dincolo...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
(P) Descoperă care e grosimea ideală a unor geamuri de tip termopan pentru un nivel...