Cum și-ar fi asigurat medicul Lucan protecția din partea Ministerului Sănătății. Acuzațiile lui Vlad Voiculescu: „Se știa foarte clar care sunt instrucțiunile”

Cum și-ar fi asigurat medicul Lucan protecția din partea Ministerului Sănătății. Acuzațiile lui Vlad Voiculescu: „Se știa foarte clar care sunt instrucțiunile
Publicat: 05/01/2018, 15:52

„Despre faptul că domnul Lucan avea permanent informații clasificate din interiorul ministerului… știam. Parte dintre cei care îi transmiteau fiecare pas îmi sunt prea bine cunoscuți. Despre alții, sper să aflăm cu toții mai devreme sau mai târziu. (…) Despre relația privilegiată a domnului Lucan cu domnul Bodog nu știm de ieri, de astăzi. Înțeleg că ar fi și rude, ceva nași/fini în familie… sper să aflăm cu toții în curând”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Fostul ministru explică faptul că, la cererea DIICOT, Florian Bodog a fost nevoit să trimită Corpul de Control, dar cu „instrucțiuni” să descopere cât mai puține neregului.

„La insistențele DIICOT, după ce lucruri de o gravitate extremă fuseseră transmise către DIICOT în August și în Noiembrie 2016, domnul Bodog a fost obligat să trimită din nou Corpul de Control. Astfel, în perioada 15.05.2017-26.05.2017, când 7 persoane (Corpul de Control al Ministrului Sănătății și membrii ai Casei de Asigurări de Sănătate București) au realizat un simulacru de control la Cluj. În Minister se știa foarte clar care sunt instrucțiunile… să găsească cât mai puține lucruri… misiune de care echipa s-a achitat cu brio”, mai reiese din postarea lui Voiculescu.

Fostul ministru al Sănătății precizează că cele șapte persoane care făceau parte din Corpul de Control au fost cazate la un hotel de 5 stele, deși legea permite oficialilor să se cazeze la hoteluri de maximum 3 stele, iar factura pentru această deplasare a depășit 6.000 de euro, bani pe care nu se știe cine i-a achitat.

Florian Bodog a fost audiat, joi seara, de procurorii DIICOT, în calitate de martor, în dosarul medicului Mihai Lucan. La audieri ar trebui să ajungă și primarul Clujului, Emil Boc, dar și Vasile Dâncu, fostul vicepremier.

Procurorii DIICOT au început urmărirea penală „in rem”, fără a nominaliza persoane, pentru tentativă de omor calificat cu premeditare, după ce medicul Mihai Lucan ar fi încercat să secționeze intenționat artera unui pacient, pentru a-i face rău unui coleg, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

În referatul cu propunerea de arestare preventivă întocmit de procurori apar informații potrivit cărora, în anul 2016, medicul ar fi luat legătura cu mai multe persoane influente în cadrul unor instituții ale statului, în contextul unor verificări ale Corpului de Control al Ministerului Sănătății efectuate la ICUR. Una dintre persoanele contactate este fostul șef al Agenției Naționale de Transplant, Victor Zota.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că în seara în care medicul Mihai Lucan a fost reținut, a fost găsit asupra lui un jurnal care conținea date despre persoane din sistemul judiciar. Din cercetări ar fi reieșit că doctorul i-ar fi cerut avocatei sale să facă un cerc protector în jurul lui.

Mihai Lucan a fost reținut în 21 decembrie, iar în 22 decembrie, judecătorii de la Tribunalul București au decis să respingă cererea de arestare preventivă a DIICOT și au dispus cercetarea sub control judiciar.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Monica Tatoiu a fost îngrozită. Diagnosticul crunt primit de la medici
Noua cucerire a lui Arpad Paszkany rupe tăcerea. Antonela are planuri mari cu milionarul
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
O vrea sau nu ca invitat Denise Rifai pe Erika Isac la "40 de întrebări..."
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Unde se află prima cabană montană construită în România?