Dăncilă, la întâlnirea cu Papa Francisc: „Sfinția Voastră, I am very glad for this opportunity”

Redactor:
Ana Petrescu
Dăncilă, la întâlnirea cu Papa Francisc: „Sfinția Voastră, I am very glad for this opportunity”
Gafe marca Viorica Dăncilă: i-a spus Papei Francisc "Sfinția Voastră, I am very glad for this opportunity"

În clipul video se aude și cum Dăncilă îi vorbește Papei Francisc despre cadourile pe care i le-a adus, de data aceasta adresându-i-se în limba română.

Redăm discuția dintre Viorica Dăncilă și Suveranul Pontif, la întrevederea de vineri:

„Viorica Dăncilă: Sfinția Voastră, I am very glad for this opportunity.

Viorica Dăncilă: Sămânțe de mărar, iar aici să vă bucurați de roadele acestui pom, mulți ani de acum încolo.

Papa Francisc: Grazie.”

Guvernul României a postat pe site-ul oficial un video cu imagini de la întrevederea prim-ministrul Dăncilă cu Papa Francisc, dar fără sonor.

Premierul Viorica Dăncilă a fost primită vineri dimineață în audiență la Palatul Apostolic din Vatican de către Suveranul Pontif, Sanctitatea Sa Papa Francisc. Ulterior întrevederii, liderul de la Palatul Victoria a anunțat, la Antena 3, că Papa Francisc va veni în România la începutul lui 2019. Șeful Executivului a relatat că întâlnirea cu Papa Francisc a durat aproximativ 45 de minute.

Potrivit site-ului italian asknews.it întrevederea a durat 24 de minute.

„Liderul de la Palatul Victoria i-a oferit Papei Francisc semințe din soiuri de legume și plante românești și un stilou personalizat, confecționat, manual, din lemn, la atelierele din Suceava”, anunța guvernul. Suveranul Pontif i-a oferit premierului trei cărți și o placă sculptată în bronz exprimând un mesaj de pace.

„După primirea în audiență la Sanctitatea Sa Papa Francisc, premierul Viorica Dăncilă a oferit mai multe cadouri Suveranului Pontif, printre care un stilou personalizat – inscripționat cu numele Papei Francisc – modelul Poenari Majestic Blackwood, confecționat, manual, din lemn, în România, la atelierele din Suceava. De asemenea, șeful Executivului a mai oferit Sanctității Sale semințe de legume și plante din soiuri tradiționale românești și un puiet de măr Florina, pe care Suveranul Pontif să le sădească în propria sa grădină din incinta Castelului Gandolfo, în care au fost sădite semințe primite și de la înalți oficiali ai altor state”, informa Biroul de presă al Executivului.

Semințele de legume și plante dăruite de premierul Viorica Dăncilă au fost obținute la Stațiunea de Cercetare pentru Legumicultură Buzău. Acestea sunt de castravete amar Rodeo, castravete cu țepi Tempus, ardei iute lung Decebal, tomate Buzău 1600, ceapă albă de Buzău, leuștean Topaz și busuioc violet Serafim.

Inchide