DECIZII. Violeta Alexandru anunță: Am descoperit funcționari care serveau informații către PSD. Mă aflu în fața unor decizii

DECIZII. Violeta Alexandru anunță: Am descoperit funcționari care serveau informații către PSD. Mă aflu în fața unor decizii
PRECIZĂRI. Violeta Alexandru: Niciunul dintre muncitorii din Sri Lanka nu a dorit să se întoarcă acasă / Sursă Foto: Mediafax Foto
Publicat: 04/05/2020, 10:17

Ministrul Muncii și Protecției Sociale a dezvăluit într-o postare pe Facebook faptul că a descoperit funcționari publici care serveau informații PSD „în loc să își vadă de treabă”, anunțând și faptul că se află în fața unor decizii.

„În loc să își vadă de treabă, serveau informații la PSD”

„6 luni de mandat #lamuncă

Văd rezultate, dar mai sunt foarte multe de făcut.

După toate audierile, nenumăratele urgențe rezolvate, situații dificile de gestionat, rezistență la schimbare din interior și unele servicii politice, detectate, ale unor funcționari care, în loc să își vadă de treabă, serveau informații la PSD, 50 de zile de stare de urgență, cu o criză medicală nemaiîntâlnită în istorie și cu perspectiva unor dificultăți economice majore, mă aflu în fața unor noi decizii.

Pe care le voi lua pentru că asta este datoria mea. Să muncesc până în ultima zi ca să fac sistemul public să pună în centrul deciziilor problemele românilor. Este ușor să stai comod într-o funcție publică, dar acest lucru nu reprezintă o opțiune pentru mine.

Mă străduiesc să fiu un om mai bun în fiecare zi. Cu orice preț. Pentru că meritați.

Funcția publică înseamnă să muncești pentru români. Au primit prea multe promisiuni. Este momentul rezultatelor”, a scris ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, pe Facebook.

Șefului Casei Naţionale de Pensii Publice, Laurenţiu Tenţ, a fost demis recent, anunţul fiind făcut de Violeta Alexandru.

„Nu suntem acolo unde trebuia să fim astăzi”

„Am cerut revocarea din funcţie a preşedintelui Casei Naţionale de Pensii Publice. Datele obiective îmi indică faptul că nu suntem acolo unde trebuia să fim astăzi în îndeplinirea indicatorilor de performanţă. Dincolo de evaluarea mea, mesajele primite, multe, de la pensionari care nu mă cunosc personal şi care îmi relatează situaţii inacceptabile din teren, pentru mine contează mult.

Văd multe măsuri de reformă necesare pentru a ajunge la performanţa, posibilă în România, de a soluţiona dosarele de pensii în timp şi în general de a avea o altă atitudine, respectuoasă faţă de problemele pensionarilor. Sigur că nu este uşor să gestionezi un sistem care are, într-adevăr, o activitate complexă. Şi cu un om ca mine care este foarte exigent.

În funcții publice, mă interesează exclusiv performanța. Da, propunerea de numire din decembrie 2019 a fost a mea, dar acest lucru nu înseamnă că de dragul de a mă proteja, nu iau decizii atunci când este cazul. Știu un lucru, se poate face performanță și la casele de pensii. Urmează câteva decizii de management importante”, a scris pe Facebook Violeta Alexandru în urmă cu o săptămână.

EXCLUSIV | Detalii mai puţin ştiute despre Miss Universe România. Carmina dărâmă prejudecăţile
Cătălin Măruță, salariu de 8 ori mai mare ca Neti Sandu! Suma e URIAȘĂ
FOTO. Cum arată trupul Ancăi Serea după 6 nașteri! S-a pozat dezbrăcată în cadă
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine este predispus la...
Cum o răsfață Cristi Borcea pe Valentina Pelinel! Gestul milionarului pentru frumoasa lui soție |...
Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui clasica injecţie
Un șofer repetă o greşeală de mai multe ori pe E85 „DRUMUL MORȚII”. În final...
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Africa de Sud a detectat o nouă variantă de coronavirus. B.1.1.529 are un număr mare...
Cătălin Măruță, salariu de 8 ori mai mare ca Neti Sandu! Suma e URIAȘĂ
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
COVID-19: INCIDENȚA pe MUNICIPIU a ajuns 2,27!
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Știrea ȘOC a momentului în România: A fost găsit mort
Bomba zilei despre Certificatul Verde. Rafila a spus când se renunță la el. Se dă...
Pericol major pentru Raed Arafat! Asta îi poate pune capăt. Discuțiile, din ce în ce...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...