Directorul de marketing al Intact Group, audiat în dosarul lui Sorin Alexandrescu

Directorul de marketing al Intact Group, audiat în dosarul lui Sorin Alexandrescu
Publicat: 10/06/2013, 18:43
Actualizat: 31/01/2019, 23:08

Directorul de marketing al grupului de firme Intact, Cristina Jura, a dat, luni, o declarație în fața anchetatorilor DNA, în legătură cu politicile de marketing ale grupului și cu teaser-ele prin care se anunțau dezvăluiri în legătură cu contractul dintre RCS&RDS și firma Bodu.

Surse judiciare au confirmat, pentru MEDIAFAX, că procurorii anticorupție au audiat-o, luni, pe Cristina Jura.

Potrvit surselor, aceasta a fost audiată în calitate de martor în dosarul directorului general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu – anchetat de procurorii DNA pentru șantaj.

Jura a detaliat, conform acelorași surse, politicile de marketing ale grupului Intact, dar și rațiunile pentru care Antena 3 a difuzat, pentru o scurtă perioadă, anunțuri potrivit cărora urmau să fie dezvăluite o serie de informații privind contractul dintre RCS&RDS și Bodu.

Astfel, procurorii au dorit să înțeleagă de ce nu au mai fost divulgate acele informații de vreme ce au fost anunțate în prealabil prin avertismente vizuale pe post, au mai menționat sursele citate.

Audierile în acest dosar vor continua.

Directorul Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, va fi cercetat în libertate în dosarul în care este acuzat că l-a șantajat pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei, a decis definitiv, în 6 iunie, Tribunalul București, care a admis recursul față de arestarea preventivă dispusă în cazul acestuia.

Prin aceeași hotărâre, instanța i-a dat lui Alexandrescu interdicție de a părăsi țara timp de 30 de zile.

La judecarea recursului, procurorul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) a arătat că probele din dosarul lui Sorin Alexandrescu dovedesc premeditarea și perseverența infracțională a acestuia în legătură cu șantajul făcut asupra lui Ioan Bendei și că directorul Antena TV Group s-a folosit de cunoștințele și funcția sa.

De cealaltă parte, avocatul lui Alexandrescu a arătat că probele nu dovedesc o infracțiune de șantaj și că subiectul infracțiunii nu este clientul său, iar în acest context a cerut eliberarea sa.

Judecătoria Sectorului 1 a decis, în 31 mai, arestarea preventivă pentru 29 de zile a directorului general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, acuzat că l-a șantajat pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei să semneze un contract de retransmitere prin satelit a programelor Antena TV.

Alexandrescu i-ar fi spus lui Bendei că dacă nu încheie actul va fi făcută o anchetă jurnalistică în care se va arăta că în 2009 a semnat un contract de 3,5 milioane de euro cu firma președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, pentru ca în schimb să obțină drepturile de transmise a unor meciuri din cadrul Ligii I.

Decizia Judecătoriei Sectorului 1 a fost contestată de Sorin Alexandrescu la Tribunalul București.

Potrivit judecătoarei Elena Zamfir, care a dispus arestarea lui Sorin Alexandrescu, calitatea conspirată în care a acționat directorul general al Antena TV group denotă o abilitate sporită de a folosi metode care să îngreuneze identificarea și tragerea la răspundere. Magistratul a mai arătat că Sorin Alexandrescu a negat faptele, în ciuda „evidenței probelor”, iar conduita sa „nu oferă garanții că, odată lăsat în libertate, ar adopta un comportament procesual corect”.

Procurorii au arătat că Sorin Alexandrescu urmărea să-l determine pe Ioan Bendei să semneze un contract de 7,2 milioane de euro anual, pe o perioadă de cinci ani, însă, în final, directorul general al Antena TV Group a fost de acord și cu un contract de patru milioane de euro pe an pe o perioadă de cinci ani, promițând în schimb să nu mai publice informațiile legate de contractul dintre RCS&DS și firma lui Dumitru Dragomir, SC Bodu SRL.

Alexandrescu și Bendei s-au mai întâlnit în 19 aprilie, 22 aprilie, 26 aprilie, 14 și 16 mai, la fiecare întâlnire, directorul general al Atena TV Group spunându-i administratorului RCS&RDS că pentru a nu iniția o campanie mediatică negativă la adresa acestuia, campanie care i-ar afecta viața personală și cariera profesională, ar trebui să accepte semnarea contractului, în numele societății pe care o reprezintă.

Din stenogramele interceptărilor telefonice, aflate la dosar, rezultă că Alexandrescu a vorbit despre acest subiect cu Camelia Voiculescu și Dan Voiculescu.

Sorin Alexandrescu a discutat cu Camelia Rodica Voiculescu despre adresa trimisă lui Bendei, emisă de Intact Publishing, potrivit procesul verbal de redare a înregistrării convorbirii telefonice care a avut loc între cei doi în 26 aprilie. Camelia Voiculescu i-a atras atenția lui Alexandrescu să aibă grijă: „Super OK! Adică super, mă rog, să vedem! Și oricum tre” să ai super grijă, te rog!? Știi că … Acum mi-a dat și mie tata grija aia. Să mă suni și pe mine după aia.”

Prin intermediul posturilor de televiziune și al publicațiilor aparținând trustului de presă Intact Media Group au fost difuzate și publicate știri și articole cu impact negativ asupra companiei RCS&RDS. În paralel, postul de televiziune „Antena 1” a difuzat, începând din 9 mai (ora 14.35), un material promo cu titlul „EXPLOZIV. MITĂ ÎN FOTBAL 3,5 MILIOANE EURO VIA ORADEA – BUCUREȘTI. ANCHETA JURNALISTICĂ ÎN CURÂND”, a precizat instanța, în motivare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Simona Halep iubește din nou. Cine e bărbatul misterios care i-a luat locul lui Toni...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Care sunt, de fapt, granițele Moldovei? Discuția are o „istorie” de peste cinci veacuri
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii