Dosarul privind amenințarea Emiliei Șercan a fost trimis la DNA

Redactor:
Andreea Smerea
Dosarul privind amenințarea Emiliei Șercan a fost trimis la DNA
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 au declinat către DNA dosarul în care un ofițer de la Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" este cercetat pentru că ar fi amenințat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Șercan, au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanții parchetului.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, Floriana Miroiu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că dosarul a fost trimis la DNA deoarece procurorii PJS 4 au constatat că nu era de competența lor să facă această anchetă.

Miercuri, procurorii au făcut percheziții la Academia de Poliție în legătură cu amenințarea cu moartea primită de jurnalista Emilia Șercan, suspectul fiind un ofițer de poliție, angajat al Academiei.

Suspectul în acest caz ar fi un ofițer de poliție, angajat al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”.

Ofițerul de poliție Adrian George Bărbulescu a fost depistat pe raza municipiului Slatina, urmând a fi adus în calitate de suspect în București în baza unui mandat de aducere. În acest caz au fost puse în aplicare două mandate de percheziție.

„A fost identificată persoana care m-a amenințat cu moartea. Este un ofițer de poliție, angajat al Academiei de Poliție. Sunt într-o evidentă stare de consternare. Un ofițer de poliție, pus să apere legea, amenință cu moarte un ziarist de investigație. Este inimaginabil așa ceva! Sper că de data asta va exista puțină onoare prin structurile de conducere ale Academiei de Poliție”, a scris, pe Facebook, Emilia Șercan.

Jurnalista este cea care a anunțat, pe Facebook, că a fost amenințată. „Luni seara, la ora 21,05, am primit un mesaj de amenințare cu moartea. Mesajul vine în contextul în care de trei săptămâni public în mod constant informații despre tezele de doctorat plagiate de la Academia de Poliție, instituție aflată în subordinea Ministerului de Interne, iar alte materiale erau în pregătire”, a scris Emilia Șercan, pe Facebook, publicând o captură după mesajul primit.

 

Inchide