Duane Butcher: România a înregistrat progrese extraordinare în lupta împotriva corupției

Duane Butcher: România a înregistrat progrese extraordinare în lupta împotriva corupției
Publicat: 03/07/2014, 20:33
Actualizat: 29/07/2014, 17:50

„În numele președintelui Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, și al poporului american, vă urez bun venit la Ambasada SUA din București. Îmi face plăcere să găzduiesc celebrarea Zilei Indepedenței la noul nostru sediu, în mica Americă din marea dumneavoastră țară. Este minunat să vedem ambasada decorată în roșu, alb și albastru”, a declarat Duane Butcher, în deschiderea evenimentului dedicat Zilei Independenței.

El a arătat că în centrul parteneriatului dintre cele două stat stau „valorile democratice pe care le împărtășesc România și SUA”.

„România a înregistrat progrese extraordinare în lupta împotriva corupției, în asigurarea existenței unor instituții independente și crearea unei societăți în care toți cetățenii sunt egali în fața legii”, a spus reprezentantul Statelor Unite ale Americii în România. „Vrem să ajutăm România să susțină aceste progrese”, a adăugat Duane Butcher.

Însărcinatul cu afaceri al SUA a vorbit și despre vizita vicepreședintelui SUA, Joe Biden, în România.

„În ultimele două luni, vicepreședintele Joe Biden, secretarul apărării Chuck Hagel, secretarul forțelor navale ale SUA, Ray Mabus și două delegații ale Congresului SUA au vizitat România. Aceste vizite demonstrează cât mult prețuiesc Statele Unite parteneriatul strategic cu România”, a spus acesta.

Reprezentantul Statelor Unite în România a afirmat că „mai presus de orice, Statele Unite ale Americii vor ca România să obțină succese”.

Butcher a făcut referire și la așteptările SUA față de România: „Ne dorim ca România să prospere, ca economia sa să înflorească, iar schimburile comerciale și investițiile să crească”, a spus el.

În plus, Duane Butcher a precizat că „transparența, stabilitatea și previzibilitatea sunt elemente cheie în valorificarea potențialului economic al României și creșterea bogăției și prosperității”.

„SUA și România au deja un strâns parteneriat economic. Am investit miliarde de doari în România din 1990 până în prezent, conducând la crearea a mii de locuri de muncă. Odată cu adoptarea Acordului Transatlantic pentru Comerț și Investiții dintre SUA și Uniunea Europeană, schimburile comerciale dintre țările noastre se vor putea realiza chiar mai ușor decât până acum”, a afirmat Însărcinatul cu afaceri al SUA în România.

Duane Butcher a vorbit în discursul său și despre angajamentul reciproc în cadrul NATO, care continuă să devină mai puternic.

„Lucrările de construcție la amplasamentul sistemului antirachetă de la Deveselu se desfășoară conform calendarului și bugetului și urmează să fie finalizat în 2015. Numărul exercițiilor marine, aeriene și terestre comune a crescut ca urmare a ocupării ilegale a Crimeii de către Rusia. Așa cum a spus vicepreședintele Biden în cursul vizitei sale în România, respectăm angajamentul sacru de a ne apăra aliații NATO”, a declarat Butcher.

Potrivit rerpezentantului Statelor Unite, în cei 10 ani de la aderarea la NATO, România a avut contribuții valoroase la alianță și a arătat că, în data de 29 iunie, România și-a încheiat misiunea de luptă de 12 ani din Afganistan.

„România a fost cu adevărat aliatul nostru în Kandahar, iar curajoșii săi soldați sunt camarazii noștri de arme. Am fost mândru să-l însoțesc pe prim-ministrul Ponta în vizita din Afganistan de weekendul trecut, pentru a-i felicita pe soldați. SUA apreciază profund eroismul, sacrificiul și altruismul cu care și-au îndeplinit misiunea femeile și bărbații curajoși din Armata Română. Aproximativ 25.000 de soldați și peste 250 de jandarmi și-au îndeplinit cu noblețe misiunea în Afganistan. Costurile au fost mari: 23 de soldați români au plătit prețul suprem, iar 129 au fost răniți în misiune. America recunoaște și prețuiesc sacrificiile făcute de ei și de familiile lor în decursul unui deceniu de război”, a afirmat acesta.
În încheiere, Duane Butcher a afirmat că viitorul României este foarte promițător.

„Parcursul ei democratic, parteneriatul ei cu Statele Unite ale Americii și locul ei în Europa sunt platforma perfectă pentru patriotismul, munca susținută și hotărârea poporului său. Forța, stabilitatea și prosperitatea României vor fi în continuare un model pentru țările din regiune”, a precizat în final Butcher.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Cât de frumoasă e iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
După 10 de ani de muncă pe un vas de croazieră, Claudiu s-a întors în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
ROMÂNII, VERIFICAȚI chiar în ziua de Paște. Ordinul care se aplică DEJA în toată România
Șapte reguli care te vor ajuta să economisești mulți bani
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ