După două zile de la dispariție, planorul dispărut în Bucegi nu a fost găsit. La operațiunile de căutare participă peste 650 de persoane

După două zile de la dispariție, planorul dispărut în Bucegi nu a fost găsit. La operațiunile de căutare participă peste 650 de persoane
Publicat: 08/08/2015, 16:50

Sâmbătă dimineață, la ora 7.00, au fost reluate căutările planorului care a dispărut, joi, după ce a fost lansat de pe aerodromul din Ghimbav, a anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova, care participă la acțiunilede căutare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform sursei citate, forțe de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vrancea și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bacău au venit în sprijinul celor care participă la operațiunea de căutare a planorului în zonele muntoase din mai multe județe.

Operațiunile de căutare a planorului dispărut fuseseră sistate vineri seară, din cauză că zona unde aveau loc este una dificilă și de risc, inclusiv pentru salvatori, declara secretarul de stat în MAI Raed Arafat, care adăuga că exista chiar riscul să ajungă la planor, dar să nu-l depisteze planorul chiar dacă ajungeau la el.

Joi, în jurul orei 21.50, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov a fost sesizat de către ROMATSA că un planor care a decolat în jurul orei 12.30 din zona Aerodromului Ghimbav nu a mai revenit la bază.

Din datele obținute a reieșit că pilotul aparatului de zbor are 56 de ani, „mare experiență” și executa un zbor privat în zona Postăvarul, potrivit MAI.

Procurorii de la Parchetul Curții de Apel Brașov s-au sesizat din oficiu joi, pe rolul acestei unități constituindu-se un dosar penal cu privire la faptul că în aceeași zi planorul, care a decolat fără un plan de zbor la ora 12.30, a dispărut, iar pilotul, singura persoană aflată la bord, nu a mai contactat reprezentanții Aeroclublului Ghimbav sau familia și nu a mai revenit la bază.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Parchetul Curții de Apel Brașov, din primele verificări a reieșit că „pilotul a închiriat de la Aeroclubul Ghimbav serviciul de transport al planorului proprietate personală, iar în temeiul acestei relații contractuale” a fost dus cu un avion în Masivul Postăvarul, de unde a decolat.

„Procurorii brașoveni solicită ajutorul opiniei publice cu orice informație care poate duce la identificarea planorului, viața pilotului depinzând de trecerea timpului”, se mai arăta în comunicatul citat.

De asemenea, MAI anunța, vineri după-amiază, că peste 650 de persoane și 99 de vehicule și aeronave participă la căutarea planorului.

„Alături de elicopterele MAI și MApN la această operațiune participă patru avioane aparținând Aeroclubului României și un elicopter aparținând unei firme private. Pentru acoperirea eficientă a perimetrului de căutare fiecare aeronavă desfășoară misiuni în zone prestabilite. Alături de forțele Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale sunt implicate resurse de la Salvamont, Ocolul Silvic și Transsylvania Offroad Club”, mai arată MAI.

La rândul lor, reprezentanții ROMATSA au anunțat că pilotul planorului a folosit ultima dată telefonul mobil joi, la ora 13.06, în timp ce traversa stațiunea Predeal.

De asemenea, sursa citată menționa că, potrivit reglementărilor în vigoare, pentru zborul în această clasă de spațiu aerian nu este obligatorie depunerea unui plan de zbor, iar pilotul poate obține informații la cerere.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
TAXA obligatorie în România. Nu poți evita plata ei, oricine ai fi
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice