Elena Udrea se duce la Arestul Central după Olguța Vasilescu

Elena Udrea se duce la Arestul Central după Olguța Vasilescu
Publicat: 30/03/2016, 20:24

”Sunt indignată de felul în care Lia Olguța Vasilescu a fost scoasă în cătușe din sediul DNA. Da’ ce se putea întâmpla? Să o ia femeia la fugă, să bată polițiștii? Încă o dată se dovedește că prezumția de nevinovăție și considerarea demnității umane, pe care Europa striga către noi să le respectăm, se aplică doar puternicilor zilei, care obțin despăgubiri uriașe de la televiziuni sau rejudecarea unor procese, atunci când pretind/consideră că li s-a afectat imaginea. (…) Mă voi duce la Arestul Central, acolo de unde mă scoteau încătușată acum un an, pentru a dovedi că există curaj și solidaritate în societate. Nu contează culoarea politică, ci nevoia unei societăți normale, fără de care România nu poate avea viitor”, a scris Udrea miercuri pe pagina de Facebook.

Ea consideră că, având în vedere că este din nou un caz de finanțare de campanie electorală, orice politician poate fi tras la răspundere. ”Avem din nou un caz de finanțare de campanie electorală, adică exact ceea ce se poate reproșa oricărui om politic care a candidat vreodată ori a participat la alegeri. Nu doar turnătorii pot decide soarta unui om! Este în puterea fiecăruia să se opună mașinăriei fricii”, concluzionează ea.

Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova și vicepreședinte PSD, a fost reținută de procuroii DNA pentru luare de mită și spălare de bani.

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, a fost reținută de procurorii anticorupție pentru 24 de ore fiind acuzată de patru fapte de luare de mită, trei infracțiuni de folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite și spălare de bani, urmând să fie prezentată joi Tribunalului București cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Alături de ea sunt cercetați sub control judiciar Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei și Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociații non profit, ambii acuzați de complicitate la luare de mită.

„În cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai mulți oameni de afaceri au fost determinați de candidatul Vasilescu Lia Olguța, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să efectueze diverse sponsorizări. În scopul obținerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influența pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreședinte al organizației județene a unui partid politic. „Donațiile” respective, estimate la 135.907 euro, făcute în condițiile de mai sus, s-au concretizat atât în realizarea de materiale electorale, dar și pentru organizarea unor spectacole în susținerea campaniei inculpatei”, anunță procurorii anticorupție într-un comunicat de presă.

DNA mai precizează că în cursul anului 2014, Lia Olguța Vasilescu ar fi pretins și primit de la mai mulți oameni de afaceri, pentru și printr-o asociație non profit, suma totală de 544.209, 33 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

„Concret, Vasilescu Lia Olguța a solicitat oamenilor de afaceri care aveau în derulare contracte cu Primăria Craiova, să efectueze sponsorizări către asociația reprezentată de inculpata Popescu Elena Daniela, în vederea efectuării unor lucrări de reabilitare a fațadelor unor clădiri din municipiul Craiova”, anunță DNA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață