Este OFICIAL: Daimler va investi peste 300 milioane de euro în România. Câte locuri noi de muncă vor fi create

Este OFICIAL: Daimler va investi peste 300 milioane de euro în România. Câte locuri noi de muncă vor fi create
Publicat: 25/04/2013, 08:43
Actualizat: 25/04/2013, 08:43

Grupul german Daimler va investi peste 300 milioane euro în România pentru extinderea producției de cutii de viteze, destinate Mercedes-Benz, la subsidiara locală Star Transmission din Sebeș, județul Alba.

Daimler, proprietarul Mercedes-Benz Cars, va extinde capacitatea de producție a Star Transmission, deoarece fabrica de la Stuttgart funcționează deja la capacitate maximă, se arată într-un comunicat transmis miercuri de grupul german.

SURPRIZA PE CARE MILIOANE DE ROMÂNI AU AVUT-O JOI DIMINEAȚĂ CÂND AU INTRAT PE INTERNET

Președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, a declarat pentru gândul că numărul de locuri de muncă de la Star Transmission va crește la peste 2.000, față de aproximativ 1.000 cât este în prezent, odată cu noua investiție.

„Pentru noi nu a fost o surpriză. Decizia companiei germane de a investi aici reprezintă și o carte de vizită pentru noi, care arată că a găsit parteneri reali de discuție”, a declarat Ion Dumitrel. El a precizat că în urmă cu o săptămână Daimler a achiziționat întregul pachet de acțiuni al Star Transmission, unde deținea 78% din capitalul social.

La discuțiile cu autoritățile române, reprezentanții companiei germane au solicitat sprijinul autorităților locale pentru punerea la punct a infrastructurii de apă, canalizare, precum și a accesului la drumul național din zonă.”Toate aceste lucrări le avem deja începute”, a spus președintele CJ Alba.

Consiliul de Supraveghere al companiei a aprobat miercuri măsurile de extindere a capacităților de producție de piese auto destinate Mercedes-Benz Cars.

Compania va investi în România peste 280 milioane euro pentru producția noii generații de cutii de viteze automate, iar investițiile totale planificate depășesc 300 milioane euro, se spune în comunicat.

„Extinderea rețelei noastre de producție va include o locație suplimentară pentru asamblarea cutiilor de viteze, pentru a completa capacitățile existente. Scopul nostru este de a satisface cererea mare din partea clienților, cu o flexibilitate mai mare în viitor”, a declarat în comunicat Andreas Renschler, membru în Consiliul de Administrație al Daimler responsabil pentru producția de componente și aprovizionarea diviziilor Mercedes-Benz Cars și Mercedes-Benz Vans.

Fabrica de la Stuttgart va rămâne în continuare centrul de producție pentru cutii de viteze destinate autovehiculelor Mercedes-Benz și va acționa în calitate de centru de competență pentru rețeaua de producție de cutii de viteze, a afirmat la rândul său Peter Schabert, directorul de producție sisteme de transmisie în cadrul Mercedes-Benz.

„Star Transmission este, de peste 10 ani, un partener de încredere al facilităților producătoare de sisteme de transmisie din Germania. Având în vedere situația actuală și în baza experienței și colaborarii excelente cu Star Transmission, varianta preferată pentru asigurarea capacităților suplimentare de producție, într-o manieră flexibilă, este de a extinde operațiunile din România”, a spus Schabert.

Angajații români vor urma un program special de calificare la fabrica din Stuttgart-Untertürkheim, pentru a asigura transferul de experiență din Germania în producție, asigurarea calității, întreținere și logistică.

Star Transmission a fost înființată în anul 2001 și are 800 de angajați la capacitățile de producție din localitățile Cugir și Sebeș (județul Alba), unde produc componente pentru motoarele și cutiile de viteze destinate Mercedes-Benz, atât pentru modele actuale cât și pentru modele mai vechi, asigurând disponibilitatea pieselor de schimb.

Compania producea în 2011 la Cugir (producție de serie mare, piese și componente), și Sebeș (producție de serie mică, prototipuri și dispozitive, inclusiv montaj cutii de viteze). Producția de la Sebeș a fost transferată anul trecut la Cugir.

Începând de la jumătatea acestui an, Star Transmission va produce la Sebeș cutii de viteze automate în cinci trepte. Din 2014, generația actuală de cutii de viteze cu dublu ambreiaj va fi de asemenea asamblată la Sebeș.

Compania germană intenționează să asambleze la Sebeș, începând cu anul 2016, și o nouă generație de cutii de viteze automate, dacă va obține sprijinul guvernului român în vederea extinderii capacităților de producție.
„Cu sprijinul guvernului român în vederea extinderii capacităților de producție, se preconizează că o nouă generație de cutii de viteze automate va fi de asemenea fabricată în noua rețea de producție care implică locațiile din Stuttgart (producție completă, inclusiv asamblare) și Sebeș (doar asamblare) începând cu anul 2016”

Premierul Victor Ponta a anunțat la finele lunii martie că a aprobat un memorandum de înțelegere cu „una dintre cele mai mari și mai prestigioase companii din Germania, care va deschide o fabrică în România”, fără a preciza însă numele investitorului.

Întrebat în ce domeniu va investi această companie, premierul a arătat că este vorba de un domeniu „foarte drag” României, în care lucrează deja doi mari producători importanți.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Medicul Tudor Ciuhodaru, dezvăluiri de ultimă oră despre Florin Piersic: 'Prognosticul este rezervat' 😢
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar...
SECRETE din viața intimă a unei vedete celebre, s-a iubit și cu femei: „Le-am oferit...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Sicriu în formă de mașină, trandafiri albi și dedicații pe bandă rulantă! Imaginile durerii de...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
NOILE NORME pentru posesorii de autovehicule. S-A ANUNȚAT clar de când devin obligatorii
Rețetă de post. Mâncare de prune uscate, un festin culinar
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
Horoscop zilnic, 2 mai 2024: Berbecii primesc propuneri interesante de colaborare. Scorpionii vor lua o...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ţara în care dacă reuşeşti să îţi iei o casă nu poți ști dacă o...