Eugen Galeș, deținutul acuzat de mai multe crime, a atacat doi colegi de celulă de la Jilava

Eugen Galeș, deținutul acuzat de mai multe crime, a atacat doi colegi de celulă de la Jilava
Publicat: 24/09/2012, 15:40
Actualizat: 27/09/2018, 20:07

Eugen Galeș, acuzat că în luna mai a ucis un coleg de celulă de la Penitenciarul Mărgineni și care în martie 2011 a evadat după ce a sărit de la o fereastră din Judecătoria Moreni, a atacat, luni, doi deținuți de la Penitenciarul Jilava, în timp ce aceștia dormeau, unul fiind dus la spital.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Ilfov, Adrian Dicu, a declarat pentru MEDIAFAX că deținutul Eugen Galeș a lovit doi colegi de celulă cu un picior de scaun, unul dintre ei fiind rănit grav.

Procurorul Adrian Dicu a precizat că Eugen Galeș este un deținut deosebit de periculos și se afla în tranzit la Penitenciarul Jilava.

După incidentul din Penitenciarul Jilava, Eugen Galeș a fost dus cu un autobuz la Penitenciarul Giurgiu. Când a ajuns în curtea Penitenciarului Giurgiu, Eugen Galeș s-a repezit la unul dintre mascații care îl însoțeau și l-a mușcat de mână, a precizat procurorul Dicu.

Penitenciarul București – Jilava a anunțat că luni, în jurul orei 5.00, deținutul G.E.N. a lovit cu un obiect de mobilier doi colegi de celulă, aceștia fiind atacați în timp ce dormeau.

„În data de 24.09.2012, în jurul orei 05:00, într-o cameră de deținere din cadrul Penitenciarului București Jilava, a avut loc o altercație în care au fost implicate trei persoane private de libertate. Din verificarea modului în care s-a produs incidentul a rezultat faptul că persoana privată de libertate G. E. N., folosindu-se de un obiect de mobilier, a agresat fizic persoanele private de libertate G. D. și S. F. prin aplicarea unor lovituri în zona capului și la nivelul corpului, în timp ce acestea dormeau”, se arată într-un comunicat de presă al Penitenciarului Jilava.

Unul dintre deținuții loviți, S.F., a fost transportat la un spital de urgență cu o ambulanță solicitată prin 112, având în vedere starea de sănătate a acestuia. Deținutul a fost internat pentru investigații de specialitate, a precizat sursa citată.

Celălalt deținut lovit a fost dus la cabinetul medical, unde i s-au acordat îngrijiri medicale.

„Față de persoana privată de libertate G.E.N. a fost demarată procedura disciplinară.În urma acestui incident au fost luate toate măsurile legale, fiind sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov. De asemenea, la nivelul Penitenciarului București Jilava a fost începută o anchetă interna pentru stabilirea circumstanțelor în care s-a produs incidentul”, se mai arată în comunicatul citat.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Giurgiu, Florin Stănică, a declarat pentru MEDIAFAX că Eugen Galeș a fost adus, luni dimineață, în această unitate de detenție.

În luna mai, Eugen Galeș a mai fost implicat într-un conflict, în Penitenciarul de Maximă Siguranță Mărgineni din județul Dâmbovița. În urma conflictului, un deținut a murit după ce Eugen Galeș, care era coleg de celulă cu acesta, l-a lovit cu un scaun în cap.

Deținutul de la Penitenciarul Mărgineni care a murit este Daniel Iordan, bărbatul care în 2010 a ucis o studentă la Medicină și a incendiat-o în locuința acesteia din localitatea Făgăraș (Brașov), potrivit unor surse judiciare. Daniel Iordan fusese condamnat la închisoare pe viață, în martie 2011, după ce în 7 august 2010 a omorât o tânără din Făgăraș. Victima lui Iordan, Lucia Crișan, în vârstă de 21 de ani, era studentă în anul II la Facultatea de Medicină din Sibiu, secția Stomatologie.

Potrivit reprezentanților Penitenciarului Mărgineni, între cei doi exista un conflict mai vechi, iar în 21 mai Eugen Galeș l-a lovit cu un scaun de lemn în cap pe celălalt bărbat. Ulterior, în 25 mai, victima a fost internată în comă, cu capul zdrobit, la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște. Apoi, pacientul a fost transferat cu o ambulanță la Spitalul de Urgență Floreasca din București, unde a decedat.

„A avut loc un conflict spontan între persoana privată de libertate I.D. și persoana privată de libertate G.E.N., acesta din urmă lovindu-l în cap cu un scaun din lemn, din cameră. Cel care a lovit a revenit în Penitenciarul Mărgineni de la Penitenciarul Giurgiu în 18 mai. Persoana privată de libertate I.D. a fost transportată de urgență la Spitalul Municipal Moreni, în vederea acordării primului ajutor. Conducerea Penitenciarului a luat măsurile necesare care se impun în astfel de situații și anume: a fost informat judecătorul delegat pentru executarea pedepselor privative de libertate, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Moreni. De asemenea, a fost izolată persoana privată de libertate agresoare”, declara subinspector Alexandra Constantinescu, purtător de cuvânt al Penitenciarul de Maximă Siguranță Mărgineni.

Galeș, în vârstă de 40 de ani, din județul Buzău, avea, la momentul comiterii faptei, o condamnare de trei ani și patru luni pentru vătămare corporală și se afla la Penitenciarul Mărgineni din aprilie 2010.

De asemenea, în martie 2012, Eugen Galeș a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru uciderea mătușii sale și a unui bărbat de 31 de ani, pe care l-a atacat pentru a-i lua hainele și calul, la scurt timp după omorârea femeii. Sentința magistraților Tribunalului Buzău, dată la aproape doi ani de la comiterea crimelor, nu este însă definitivă.

Galeș este acuzat că în aprilie 2010, în localitatea Năeni, și-a omorât o mătușă cu care era în conflict de mai multă vreme. Bărbatul, extrem de periculos, care la momentul respectiv se sustrăgea urmăririi penale după ce bătuse o altă persoană, a lovit-o pe mătușa lui cu o sapă în cap. Două zile mai târziu, Galeș a omorât o altă persoană din aceeași localitate, respectiv un tânăr de 31 de ani, pe care l-a întâlnit pe câmp și pe care l-a luat la bătaie pentru a-i fura hainele și căruța. Galeș a lovit victima de mai multe ori cu o furcă, după care, cu un cuțit, i-a provocat multiple plăgi la cap și i-a introdus cuțitul în ochi. Conform procurorilor, din cauza intensității loviturii, vârful cuțitului s-a rupt, fiind identificat la necropsie în craniul victimei.

Cele două crime din 2010 au fost comise după ce în urmă cu șapte ani bărbatul bătuse un alt localnic. Galeș nu a fost prins în tot acest timp, trăind pe dealurile din localitatea Năeni. Abia în 2010, după cele două crime pe care nu le-a recunoscut, bărbatul a fost prins, la momentul respectiv el sustrăgându-se de la executarea a două pedepse cu închisoarea și fiind dat în urmărire generală.

După ce a fost prins de polițiști, la finalul unei operațiuni de amploare, Galeș a evadat, în martie 2011, din sediul Judecătoriei Moreni, fiind prins după o lună într-o pădure de lângă localitatea dâmbovițeană Ocnița, în urma sesizării unui pădurar.

Conform procurorilor, bărbatul a fost supus unei expertize psihiatrice, stabilindu-se că are „tulburare organică de personalitate, cu manifestări antisociale”.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Devine ILEGAL în România. Legea e adoptată. Se aplică din 28 aprilie pentru toată lumea
Codul Rutier. Situația în care și pasagerii riscă dosar penal
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”