Gabriela Firea, anunț de ultimă oră. Ce le-a pregătit elevilor, odată cu începerea noului an școlar. “Nu ne vom opri aici!”

Gabriela Firea, anunț de ultimă oră. Ce le-a pregătit elevilor, odată cu începerea noului an școlar. “Nu ne vom opri aici!”
Gabriela Firea, anunț de ultimă oră. Ce le-a pregătit elevilor, odată cu începerea noului an școlar. “Nu ne vom opri aici!”
Publicat: 27/08/2020, 17:54
Actualizat: 27/08/2020, 17:54

Gabriela Firea, primarul General al Capitalei, a anunțat că instituția pe care o conduce a strâns o sumă de bani, ocazie cu care va dona 100.000 de măști pentru elevii din București. Anul școlar este programat să înceapă pe 14 septembrie.

Gabriela Firea este de părere că așa-zisa lipsa de inițiativă a Guvernului va lăsa copiii fără măști la începerea școlii și că din acest motiv a decis să ia atitudine.

Eu cred că va fi foarte greu să faci diferența între un elev ai cărui părinți câștigă, de exemplu, 2000 de lei și un copil ai cărui părinți câștigă 2300 de lei.

Vin astăzi cu o acțiune cât se poate de concretă. Colegii mei mai tineri și seniorii au preferat să strângă bănuții, deși îi puteau folosi în alte scopuri, ca de exemplu pentru campania electorală sunt afișe foarte, foarte scumpe puse în București, dar noi am preferat să cumpărăm 100.000 de măști pe care le vom da elevilor din Capitală.

Nu ne vom opri aici, vom dota cabinetele ASSMB cu măști pentru elevii care fie vin fără măști de acasă, fie le rup, fie se întâmplă altceva”, a spus Gabriela Firea.

Gabriela Firea mai are un alit, în persoana Lilianei Toderiuc

Pe 25 august, Liliana Toderiuc-Fedorca, inspector general școlar adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB), anunța că primăriile de sector sunt responsabile să pună la dispoziția copiilor și personalului școlilor măști și dezinfectant. De altfel, ISMB anunța că dispune de un stoc de rezervă primit de la Ministerul Educației pe care îl poate distribui în unitățile de învățământ dacă va fi nevoie.

Triajul epidemiologic zilnic va fi făcut de personalul medical. Am lucrat cu DSP și Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) astfel încât să se acopere orice deficit de personal medical. În București, vom avea cel puțin un asistent medical în fiecare școală. Nu putem lăsa triajul epidemiologic în sarcina profesorilor pentru că nu este de competența lor, ei doar observă pe parcursul orelor dacă există vreo schimbare în starea copiilor. În plus, fiecare școală va avea o sală de izolare în situația în care se descoperă un elev cu simptome”, a spus Liliana Toderiuc.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase