GÂNDUL LIVE. Avocatul Adrian Cuculis, despre cazul adolescenților care au băgat o pisică în toaletă: „Ar trebui să răspundă penal!”

Redactor:
Silviu Bănilă
GÂNDUL LIVE. Avocatul Adrian Cuculis, despre cazul adolescenților care au băgat o pisică în toaletă: „Ar trebui să răspundă penal!”
GÂNDUL LIVE. Avocatul Adrian Cuculis, despre cazul adolescenților care au băgat o pisică în toaletă: „Ar trebui să răspundă penal!”

Avocatul Adrian Cuculis, un cunoscut apărător al drepturilor animalelor, a comentat, la GÂNDUL LIVE, cazul șocant al adolescenților care au torturat o pisică, băgând-o într-un WC. Se poate vorbi de răspundere penală, a avertizat Cuculis.

„Pe mine mă deranjează tare mult imaginile astea. Am și eu doi câini, două pisici, o să fac o fermă, sunt iubitor de animale. Ce vreau să precizez e că avem legislație pentru persoanele care abuzează animalele. La 14 ani ai niște cunoștințe despre mediul înconjurător, e vorba de răspundere penală. Ar trebui să răspundă penal. E o faptă pe care a săvârșit-o în cunoștință de cauză. Ce s-ar întâmpla dacă ar merge mai departe, dacă nu ar fi pedepsit? Azi un animal, mâine un copil, poimâine un adult.

„Mâine devine prădător sexual”

Să ne spună un medic care sunt incidențele. Dacă ai un astfel de comportament față de animale, cum o să devii prădător sexual, violator etc.

Despre cazul ursului care a agonizat pe drum în Harghita, timp de 16 ore: O să vorbesc chiar la subiect. Eu am depus plângerea asta, am ataca soluția, a fost menținută… Ce mi se pare ceva cinic e că jandarmii erau puși acolo să se asigure că oamenii nu se apropie de urși și își fac selfieuri. Țara este precis bolnavă. Nu știu dacă gândul meu e când văd un asemenea accident să-mi fac poze. Se face un ping pong: că e răspunderea celor de la drumuri, a jandarmilor, păi acolo erau vreo trei care aveau competențe în materie.

Dacă era vorba de o persoană accidentată acolo și să spunem că nu era nimeni la fața locului și nu îți păsa era infracțiune. Avem obligația să denunțăm asemenea fapte, să vină autoritățile acolo. Dacă vedem un urs, mi se pare că și el e la fel de calificat să primească prim ajutor, pe de o parte e din fondul cinegetic, dar are un suflet. Mai mult de atât, când facem o poză cu un exemplar când agonizează, nu mai e nicio infracțiune.

Profit de dezbaterea asta pentru că nu aș intra în politică pentru nimic în lume. Aș intra însă ca Avocat al Animalelor, cum e Avocatul Politic. Am făcut plângere din simț civic, nu îmi amintesc că altcineva s-ar fi autosesizat, atenție, bărbatul ăla care a intrat, din pricină că autoritățile nu au pus parapeți, este cercetat pentru braconaj, chiar dacă e victimă. Mai plătim și 150 lei pentru stat, pentru că am depus plângerea asta.

„Societatea civilă să se mobilizeze”

Societatea civilă, cei care militează pentru drepturile animalelor, să se mobilizeze, dar trebuie să ai voință politică. Mi-ai adus aminte de Marcel Vela, acei câini eroi din structurile MAI, câini polițiști, când ies la pensie, s-a modificat legislația și pot fi adoptați de către cei cu care au servit. Dar de aici până la protecție reală a animalelor e o cale lungă.

Dar suntem o societate scindată. Pot să pun ceva despre Covid pe Facebook, o să am 1000 de share-uri. Am pus asta cu ursul, dacă am făcut 200 de share-uri. N-o să rezolvăm nimic. Mentalul colectiv trebuie lucrat. Și animalele sălbatice și cele domestice trebuie protejate. Cât de interesant ar fi un program de reintegrare socială, pentru cei din penitenciare, să aibă grijă de animale? Suntem departe de normalitate, îmi pare rău.

În fiecare zi sunt sute de situații cu animale maltratate. Toate lucrurile astea sunt perpetuate zi de zi, oamenii la țară, în continuare, puii de pisică sunt aruncați în apă, înecați”, a declarat Adrian Cuculis, la GÂNDUL LIVE.

FOTO-BOMBA! Nu se aştepta nimeni sa posteze astfel de poze. Vedeta care a rupt netul...
George Burcea o face praf pe Andreea Bălan! Ce mesaje i-a trimis artista lui Keo...
FOTO. Cum arată acum fosta amantă a lui Ciprian Marica! Ana Muntean s-a schimbat total
ADEVĂRUL despre familia lui Culiță Sterp. Nu au fost dintotdeauna bogați. Ce s-a întâmplat când...
Ce avere are, de fapt, Gigi Becali! Bombă: îl concurează pe Ion Țiriac. `Rețineți ce...
O nouă amendă pentru români! Vom plăti SUME MARI pentru o greşeală banală
CORONAVIRUS 18 aprilie. Situaţia pe judeţe. Doar 5 judeţe au peste 100 de cazuri noi....
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
Studiu surprinzător: De ce vrea Oxford să reinfecteze 64 de persoane care au avut deja...
George Burcea o face praf pe Andreea Bălan! Ce mesaje i-a trimis artista lui Keo...
Experimentul INUMAN care s-a petrecut la Pitești. Încercarea de DISTRUGERE a personalității umane, o pată...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Nelu Tătaru, avertisment categoric despre pandemia de Covid-19. Ce trebuie să facă toți cetățenii în...
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Este din nou DOLIU în muzica populară din România: A murit RĂPUS DE CORONAVIRUS
Cele mai nocive sortimente de cafea pentru inimă. De evitat!
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Anunţul Apple la care nu se aştepta nimeni. Pun la cale un nou produs, realizat...
Inchide