GÂNDUL LIVE. Dominic Fritz, primarul ales al Timișoarei: Nu mai avem locuri la ATI! Spitalul Covid este foarte încărcat cu cazuri ușoare

GÂNDUL LIVE. Dominic Fritz, primarul ales al Timișoarei: Nu mai avem locuri la ATI! Spitalul Covid este foarte încărcat cu cazuri ușoare
GÂNDUL LIVE. Dominic Fritz, primarul ales al Timișoarei: Nu mai avem locuri la ATI! Spitalul Covid este foarte încărcat cu cazuri ușoare
Publicat: 13/10/2020, 13:09
Actualizat: 13/10/2020, 14:26

Dominic Fritz, primarul ales al Timișoarei, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că situația Covid-19 în Timișoara este stabilă, dar nu mai există locuri în spitale, la Terapie Intensivă. Edilul a precizat că masca de protecție este singura „barieră” care ne poate feri, concret, de coronavirus.

Nici în Timișoara nu stăm foarte bine. Avem o rată de 1,9 infectare la 1.000 de locuitori. Comitetul de Urgență a decis că trebuie să purtăm mască peste tot.

Două săptămâni s-au închis și teatrele, restaurantele, e o lovitură tare, trebuie să intrăm în platou pentru a continua viața economică în Timișoara.

„Nu mai avem paturi la ATI”

Lucrez cu echipa mea la o strategie clară, e foarte important să comunicăm care e strategia noastră privind testarea , izolarea oamenilor. Oamenii nu înțeleg de ce luăm anumite măsuri.

Cred că e important să nu ne lăsăm paralizați de acești 10-20% care refuză să creadă în virus. Trebuie să avem implicarea tuturor celor care ar vrea să contribuie la combaterea pandemiei. Trebuie să fim foarte transparenți, foarte exacți. Predictibili.

Nu mai avem paturi la ATI. Situația e stabilă, dar nu mai avem. Spitalul Covid e foarte încărcat cu cazuri ușoare, încă legislația e că oamenii trebuie să treacă la triaj și trebuie să trecem la un sistem dacă nu ai simptome sau ai simptome foarte ușoare să fii supravegheat de acolo, de acasă.

„Masca m-a ferit de coronavirus!”

Am avut o întâlnire cu o persoană care a doua zi s-a dovedit pozitivă. Am avut mască, nu am fost un contact direct. Am ținut să nu risc și m-am izolat pentru o săptămână, ambele teste au ieșit negative.

Purtarea măștii nu este doar pentru a ne proteja pe noi și pe ceilalți, dar e aproape sigur că oricine se va întâlni cu o persoană pozitivă și singura cale să evite carantina obligatorie e să poarte mască întotdeauna, pentru a nu fi contact direct!

„Timișoara este casa mea”

Timișoara e un oraș extraordinar, mi-a devenit casă. M-am săturat să fiu confruntat cu o administrație publică rămasă în urmă cu 20-30 de ani.

Generația noastră va aduce energia, să ducem asta și în administrația publică.

Au fost orașe unde s-a reușit, în Reșița e un bun primar. Există exemple bune și hai să nu ne lăsăm paralizați că eșuăm. Nu peste noapte se va moderniza totul, dar dacă începem… Din ce în ce mai mult o să avem o administrație performantă, care livrează rezultatele dorite.

Nu pot să zic ce decizie aș lua la 7.000 de cazuri. Trebuie să analizăm cu medicii. Trebuie să stabilim foarte clar markerele, să ne ținem de ele. Oamenii au nevoie de predictibilitate, să înțeleagă de ce luăm anumite măsuri”, a declarat Dominic Fritz, la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase