GÂNDUL LIVE. Edilii sectoarelor 1, 3 și 6 și viceprimarul sectorului 2 se află printre invitații Emmei Zeicescu în ediția de joi, 14 mai, de la ora 11.30

Redactor:
Gândul
GÂNDUL LIVE. Edilii sectoarelor 1, 3 și 6 și viceprimarul sectorului 2 se află printre invitații Emmei Zeicescu în ediția de joi, 14 mai, de la ora 11.30
Invitații Emmei Zeicescu în ediția Gândul LIVE de joi, 14 mai, de la ora 11.30

Primarul sectorului 1, Dan Tudorache, cel al sectorului 3, Robert Negoiță, edilul sectorului 6, Gabriel Mutu, și viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu, se află printre invitații Emmei Zeicescu în ediția Gândul LIVE de joi, 14 mai, de la ora 11.30.

Starea de alertă, aprobată de Parlament. Va putea fi instituită cel mai devreme luni

Deputații au aprobat legea care prevede măsurile dispuse în starea de alertă. După ore întregi de dezbateri, parlamentarii au făcut mai multe modificări.

Legea a fost adoptată de Camera Deputaților, care este for decizional. S-au înregistrat 267 de voturi pentru, 26 împotrivă, 4 abțineri, iar 3 parlamentari nu au votat.

Cetățenii sunt obligați să poarte mască de protecție în spațiile publice închise, magazine și în transportul public în comun, iar sancțiunile ajung de la 500 de lei la 2.500 de lei! Legea va intra în vigoare abia la începutul săptămânii viitoare.

Deputaţii au respins propunerea PNL ca starea de alertă să intre în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial, astfel că aceasta ar putea fi instituită cel mai devreme luni, după două zile în care parlamentarii vor putea ataca la CCR proiectul, şi încă trei zile după publicarea în Monitorul Oficial.

Guvernul ar putea să găsească o soluţie legală să impună respectarea unor restricţii şi în weekend, dar acest lucru se va decide în şedinţa Executivului de joi.

După instituirea stării de alertă, oamenii vor putea merge la cumpărături în spaţii comerciale mai mici de 15.000 mp. Află ce magazine din mall-uri se vor redeschide după data de 15 mai!

Cei patru invitați vor comenta aceste măsuri, dar și cum le vor implementa în sectoarele pe care le conduc, după 15 mai.

Alți invitați în ediția Gândul LIVE din 14 mai:

Printre invitați se mai află și medicul chirurg cardiovascular Lucian Dorobanțu, vicepreședinte al Societății Române de Chirurgie Cardiovasculară, Virgil Musta – șef de secție la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara și Valentin Negoiță, președinte Ecotic (prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice si electronice din România).

Inchide