GÂNDUL LIVE. Mihaela Geoană, membru de onoare al Crucii Roșii: „Au fost distribuite un milion de măști” / „Banca de alimente funcționează foarte bine pentru familiile nevoiașe” / „Nu uităm de pacientele oncologice”

Redactor:
Gandul

Mihaela Geoană, fost președinte Crucea Roșie, actual membru de onoare al organizației, a declarat la GÂNDUL LIVE că mobilizarea este la maxim și au fost distribuite, până acum, peste un milion de măști pentru a preveni răspândirea cu coronavirus.

„Crucea Rușie a fost extrem de activă, este organizația în care oamenii au încredere, există de 145 de ani în România, are filiale în toate județele țării. Lucrează foarte bine cu autoritățile locale și de stat. S-au strâns 2,6 milioane euro de la donatori. Campania SMS merge foarte bine, îi încurajez pe români să doneze, banca de alimente e un proiect care ajută foarte mult, am avut sprijin de la foarte multe personalități.

Tot ce era în depozite a fost deja distribuit. Ce se adună acum, ce donează oamenii, alimente de durată, ajung la familiile nevoiașe. Au achiziționat echipamente de protecție, au fost distribuite 1 milionde măști, ventilatoare, aparate de testare, etc.

Și noi la fundația Renașterea am colaborat cu Crucea Roșie pentru pacienții oncologici. Ei trebuie să își continue tratamentul. Încercăm să ajutăm fiecare cum poate. Cred că acest lucru al pandemiei derapează pentru că oamenii nu înțeleg că e o urgență și trebuie să facem ceva. Să ne protejăm pe noi și ceilalți și să ajutăm.

Să nu spunem că nu mi se întâmplă mie. Asta a dus foarte mult la creșterea nr de cazuri. Eu cred că viața noastră va arăta foarte bine după ce ieșim din pandemie, o să învățăm foarte multe lecții, cu atât ne va fi mai bine. Reluăm activitate, de acasă, online, să cumpărăm produse românești. Ne vom reveni, să trecem cât mai ușor peste acest moment, cu cât mai puțini bolnavi”, a declarat Mihaela Geoană la GÂNDUL LIVE.

Inchide