Germania extinde accesul la pensii pentru supraviețuitorii români și bulgari ai Holocaustului

Redactor:
Florentina Dinu
Germania extinde accesul la pensii pentru supraviețuitorii români și bulgari ai Holocaustului
Germania extinde accesul la pensii pentru supraviețuitorii români și bulgari ai Holocaustului/ Foto: caracter ilustrativ

Văduvele / văduvele și copiii supraviețuitorilor din lista extinsă a orașelor „ghetou deschis” sunt, de asemenea, eligibili să primească o pensie germană

Guvernul german a decis să adauge 27 de orașe noi din România și Bulgaria pe lista „ghetourilor deschise” recunoscute, permițând supraviețuitorilor Holocaustului care au lucrat în aceste orașe, precum și moștenitorilor lor, să li se acorde o pensie socială din Germania.

Supraviețuitorii care au fugit din aceste orașe și s-au născut până în 1937 inclusiv au dreptul la o pensie socială din Germania pentru munca desfășurată în ghetoul deschis fără constrângeri, potrivit JPost.com

Orașele, incluse pe listă

Noile orașe ghetou deschise din România recunoscute pe listă includ: Dorohoi, Brașov, Arad, Ploiești, Platicz, Timișoara, Bohush, Hush, Braila, Deva, Sibiu, Suceava, Klercy, Torda, Targo Formus, Lugoj, Ilya și Pudu Ilui.

Noile orașe ghetou deschise din Bulgaria recunoscute pe listă includ: Dobrich, Kazanlek, Kardzhali, Lovech, Nebrkop, Nikopol, Popovo, Preslav, Provadia, Targovishte și Yambol.

Văduvele sau văduvele supraviețuitorilor care au scăpat din orașele enumerate mai sus (precum și din toate fostele ghetouri europene) au avut dreptul la o pensie lunară pe viață. Dacă văduva / văduvul a murit deja, dreptul trece la a doua generație – copiii supraviețuitorului. A doua generație poate primi o subvenție pentru perioada de la 1 iulie 1997, până în ziua morții supraviețuitorului.

Conditiile pentru a primi o pensie germană

Pentru a primi o pensie germană ca văduvă, văduv sau descendent din a doua generație a unui supraviețuitor al Holocaustului din orașele menționate anterior, trebuie îndeplinite următoarele condiții (văduvele trebuie să îndeplinească condițiile 1 și 3 și a doua generație ar trebui să îndeplinească cele trei condiții împreună) :
1. Supraviețuitorul decedatului s-a născut înainte de 1936 și nu a solicitat niciodată asigurarea socială germană.
2. Supraviețuitorul și / sau văduva sa au murit după 27 iunie 2002. O a doua generație poate primi pensia dacă supraviețuitorul care era în ghetou a murit înainte de 2002, dar soțul lor a murit după).
3. Supraviețuitorul a depus o cerere la Institutul Național de Asigurări din Israel pentru o pensie pentru limită de vârstă după 1 aprilie 1975.

O alocație lunară din Israel pentru românii care nu primesc încă o indemnizație lunară sau de trei luni este disponibilă pentru supraviețuitorii Holocaustului care locuiesc în Israel, care nu primesc încă o indemnizație lunară din Israel, Germania sau o indemnizație de trei luni din articolul 2 Fondul are dreptul la o indemnizație lunară din partea Israelului, cu condiția ca aceștia să trăiască în timpul războiului din România ca și copii (născuți înainte de iulie 1945).

Este important de înțeles că – acest drept nu este relevant pentru a doua generație, ci doar pentru supraviețuitorii care sunt în viață astăzi și care în prezent fie primesc doar o subvenție anuală, fie încă nu primesc nimic.
Supraviețuitorii Holocaustului din orașele românești recunoscute  sunt, de asemenea, eligibili să primească bani prin intermediul Fondului Articolul 2 al Conferinței privind revendicările, care plătește 1.540 euro la fiecare 3 luni.

ŞOC! Vedeta, pe site-urile de adulţi în ipostaze intime. Nu va mai apărea la TV,...
'Îți dau 1.000 de lei dacă..' Ce i-a cerut un japonez unei prostituate din Centrul...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
Povestea lui Maradona: Drogurile, Mâna lui Dumnezeu şi Golul secolului. De la limita sărăciei, pe...
Peste 1 milion de euro, ascunși de angajații Permise și RAR Suceava, găsiți în găleți,...
'Îți dau 1.000 de lei dacă..' Ce i-a cerut un japonez unei prostituate din Centrul...
Ce a spus Diego Maradona înainte de a muri. Au fost ultimele cuvinte
Momentul ȘOCANT în care un pilot este ASPIRAT prin fereastră în timpul aterizării
ULTIMA ORĂ! Veste tragică despre Gheorghe Visu. Fanii sunt îngroziți
Mutarea genială a lui Mirel Radoi în scandalul momentului: 'Am luat o decizie...
Schimbări de ultimă oră pentru România! Iohannis a semnat decretul. Se aplică de ASTĂZI!
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Oraşul din România care explodează total şi pregăteşte o dezvoltare fabuloasă. Primăria are în plan...
Andreea Raicu a trecut printr-o dramă: ”Am țipat și am plâns până n-am mai putut”
Inchide