Ilan Laufer, la ieșirea de la audieri: Sunt total nevinovat, vă spun cu mâna pe inimă. Mi se par ridicole aceste acuzații

Ilan Laufer, la ieșirea de la audieri: Sunt total nevinovat, vă spun cu mâna pe inimă. Mi se par ridicole aceste acuzații
Publicat: 02/05/2019, 17:54

„Am fost citat pentru prima dată astăzi. O să avem și noi acces la mai multe date din dosar după care o să putem să ne exprimăm. Este vorba de niște relații comerciale dintre companii din 2009″, a explicat la ieșirea de la audieri fostul ministru Ilan Laufer, audiat joi de polițiștii de la Direcția de Investigare a Criminalității Economice din IGPR, în dosarul Unirea Shopping Center.

„Din punctul meu de vedere sunt nevinovat, complet nevinovat, mi se par ridicole aceste acuzații. (…) Sunt total nevinovat, vă spun cu mâna de inimă”, a spus Ilan Laufer.

Întrebat de ce au durat atât de mult audierile, Laufer a spus că „atâta a durat și atâta am așteptat”. El nu s-a arătat afectat de acuzațiile că i se impută sume de milioane de euro: „Nu este problema mea asta”, a spus Laufer.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, nu au fost dispuse măsuri preventive după audierea sa.

Ilan Laufer a fost audiat, de polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice. Potrivit unor surse apropiate anchetei, Laufer a adormit în timp ce era audiat de polițiști, el fiind obosit după minivacața de Paște și 1 Mai.

Polițiștii au efectuat, în cursul zilei de joi, percheziții la două proprietăți din București și Ilfov ale lui Ilan Laufer, în dosarul în care este bănuit pentru complicitate la gestiune frauduloasă și de evaziune fiscală, în dosarul în care Carmen Adamescu e acuzată de delapidarea Unirea Shopping Center, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Potrivit acelorași surse, fostul ministru ar fi sprijinit-o pe Carmen Adamescu în administrarea bunurilor Unirea Shopping Center, producând pagube companiei de peste 5.800.000 de euro.

Cei care doreau să închirieze spații în Unirea, ar fi încheiat mai întâi contracte subsecvente cu societățile administrate de Ilan Laufer, cu sume mari de bani. Ulterior, acesta i-ar fi ajutat să închirieze spațiile în Unirea, la sume mici de bani. Banii astfel obținuți de Ilan ar fi fost transferați către patru societăți din Cipru și Elveția, de unde erau ulterior retrași, prin încheierea cu aceste firme a unor contracte fictive de consultanță, comision și intermediere.

Aceste sume, astfel obținute, ar fi ajuns la Carmen Adamescu, spun aceleași surse.

De asemenea Laufer este cercetat și pentru evaziune fiscală. Acesta, pentru a nu achita taxele și impozitele pe profit pentru o societate pe care o administra, ar fi majorat cheltuielile, prin încheierea și înregistrarea în evidența contabilă a unor contracte fictive de consultanță, cu cele patru firme din Cipru și Elveția. Cheltuielile fictive se ridică la suma de 22 de milioane de lei.

În dosar mai este cercetată și o funcționară de la Unirea Shopping Center.

În acest dosar, Carmen Adamescu este acuzată de delapidare, prejudiciul fiind de peste 40 de milioane de lei. Ea a fost reținută în dosar și plasată sub control judiciar. De asemenea, a fost dispus și sechestru pe bunuri până la concurența prejudiciului.

Ilan Laufer a fost în atenția opiniei publice mai ales în noiembrie 2018, în urma propunerii pentru portofoliul Ministerului Dezvoltării. Propunerea pentru numirea sa în funcție a ajuns la Klaus Iohannis care, ulterior, a anunțat că nu va semna decretul. Tot atunci a fost respinsă și propunerea ca Olguța Vasilescu să ocupe funcția de ministru al Transporturilor.

La scurt timp, Ilan Laufer a făcut declarații în care a menționat că refuzul președintelui de a-l numi este un act antisemit.

„Îl rog să aibă curajul să spună care a fost motivul real pentru care m-a respins, mă refer la cel religios și faptul că sunt evreu (…) Ceaușescu a vândut evrei. Azi, am certitudinea că și Iohannis a vândut un evreu român. Nu știu cui, nu știu pe câți bani”, a spus Laufer la acel moment.

Laufer a deținut funcția de ministru pentru mediul de afaceri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
”Fratele meu s-a stins din viață la 34 de ani, din cauza depresiei” Drama care...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Astronomii au detectat un semnal ciudat de la o galaxie din apropiere