Încă un angajat al Penitenciarului Iași a fost confirmat cu coronavirus

Redactor:
Dragos Tanase
Încă un angajat al Penitenciarului Iași a fost confirmat cu coronavirus
Încă un angajat al Penitenciarului Iași a fost confirmat cu coronavirus (FOTO - ilustrativ)

Un al doilea angajat al Penitenciarului Iași a fost confirmat, vineri, cu COVID-19, fiind vorba de un polițist care a lucrat în sectorul operativ, dar a purtat echipament de protecție, a anunțat Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), prin intermediul unui comunicat.

„Vă informăm că un al doilea angajat al Penitenciarului Iaşi a fost confirmat pozitiv, astăzi (vineri-n.r.), la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Poliţistul de penitenciare a exercitat atribuții de serviciu în sectorul operativ, cu purtarea echipamentului de protecție”, a transmis ANP, care mai anunțase anterior încă un caz.

Primele verificări nu indică o sursă comună de infectare, susțin reprezentanții Administrației.

Tot vineri, ANP a anunțat că a fost confirmat pozitiv la testul pentru COVID și un angajat al Centrului de Detenţie Brăila-Tichileşti. Acesta a exercitat atribuții de serviciu în sectorul reintegrare socială, cu purtarea echipamentului de protecție.

„Amintim faptul că activitățile de reintegrare socială se realizează, în acest context epidemiologic, cu respectarea distanței de siguranță și cu portul obligatoriu al echipamentului de protecție, atât de către angajați, cât și de către persoanele custodiate. Totodată, demersurile se realizează în grupuri restrânse și au o durată diminuată. Administraţia Centrului a procedat la informarea Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, ancheta epidemiologică fiind în curs”, a transmis ANP.

Încă un polițist cu COVID-19 la Penitenciarul Rahova, unde este închis Liviu Dragnea

Încă un angajat al Penitenciarului București – Rahova are COVID-19, a anunțat, vineri, Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP).

Potrivit ANP, un angajat al Penitenciarului București-Rahova, unde este închis și ex-liderul PSD Liviu Dragnea, a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2.

„Acesta a exercitat atribuții de serviciu în sectorul operativ, cu purtarea echipamentului de protecție”, anunță ANP.

Acesta nu are sursă de infectare comună cu polițistul confirmat joi, potrivit primelor verificări.

Un alt polițist de la Penitenciarul Rahova, confirmat pozitiv cu Covid-19 la începutul lunii iulie

La începutul lunii iulie, un poliţist de la Penitenciarul Spital Bucureşti Rahova a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, poliţistul de penitenciare este asimptomatic.

Acesta a exercitat atribuţii de serviciu în sectorul administrativ, cu purtarea, în permanenţă, a echipamentului de protecţie şi nu a interacţionat cu deţinuţii. De asemenea, angajaţii identificaţi contacţi au fost testaţi, rezultatele obţinute fiind negative.

Polițist de la Penitenciarul Ploiești, infectat cu Covid-19

Un polițist de la Penitenciarului Ploiești a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2, dar Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) anunță că polițistul a exercitat atribuții de serviciu în sectorul operativ, cu purtarea echipamentului de protecție.

Poliţistul de penitenciare nu a interacţionat cu persoane private de libertate, iar angajaţii identificaţi contacţi au fost scoşi din serviciu şi vor rămâne la domiciliu. De asemenea, spaţiile de lucru au fost dezinfectate.

Administraţia locului de deţinere implementează, în continuare, recomandările Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova.

Inchide