Ioan Oltean, la DNA într-un dosar mai vechi: Dacă nu am fost în Chitila, nu pot primi sac de bani

Redactor:
Mihaela Gidei
Fostul deputat Ioan Oltean a fost chemat la sediul DNA într-un dosar din 2015 în care este acuzat că ar fi primit mită de la un om de afaceri pentru a interveni la ANRP în favoarea sa. Oltean susține că este nevinovat, pentru că nu a fost niciodată în Chitila, unde ar fi primit banii.

„Lucrurile trebuie clarificate. Dosarul a fost trimis definitiv de înalta instanță acum doi ani. (…) El (dosarul, n.r.) trebuie închis, fie prin clasare, fie prin retrimitere în instanță”, a declarat Ioan Oltean, la intrarea în sediul DNA.

Întrebat dacă a primit bani de la omul de afaceri Mihai Rotaru, pentru a interveni în favoarea sa la ANRP pentru o despăgubire, Oltean a răspuns: „Eu nu am fost niciodată în Chitila. Dacă nu ai fost, nu poți să primești un sac cu bani, atâta timp cât nu ai călcat niciodată în Chitila. Acolo e vorba de mine, nu un șofer sau altă persoană. Cu știința mea, nimeni nu a călcat acolo (niciun apropiat al său, n.r.). Dosarul e in nelucru, nu în lucru. Dosarul cu sacul de bani e în nelucru din noiembrie 2015. O să vedem care e situația. Eu nu aștept ca fapta să se prescrie. Eu știu că sunt nevinovat”.

Dosarul în care a fost chemat Ioan Oltean este unul mai vechi, fostul deputat fiind acuzat că ar fi primit 600.000 de euro de la omul de afaceri Rotaru pentru a interveni pe lângă membrii ANRP.

Procurorii ar fi aflat de mita primită de Oltean de la Rotaru prin denunțul lui Adrian Alexandrescu, fostul paroh de la Biserica Sfântul Ioan Botezătorul din Chitila, unde primii doi s-ar fi întâlnit pentru remiterea banilor.

Inchide