Ion Cristoiu reacționează: Este a doua oară când STS-ul comite o eroare vitală. Serviciul nu este controlat decât de la Cotroceni, devenind „garda” președintelui

Ion Cristoiu reacționează: Este a doua oară când STS-ul comite o eroare vitală. Serviciul nu este controlat decât de la Cotroceni, devenind „garda președintelui
Publicat: 26/07/2019, 16:35

„Este a doua oară când STS-ul comite o eroare vitală pentru viața, destinul unor oameni. Și a nu știu câta oară când STS nu răspunde imediat așa cum nu a răspuns nici în cazul acuzațiilor privind fraudarea alegerilor prin soft. Asta spune că avem o problemă cu această instituție militarizată din România, așa cum sunt și alte instituții militarizate din România, care în alte țări sunt civile. SPP, serviciile secrete sunt militarizate și principala consecință a acestei militarizări este lipsa de transparență absolută, de secret militar, pot să facă afaceri de corupție, pot să încalce legea, nu răspund. Absența oricărui control, SPP, STS sunt controlate de Parlament. În Parlament, STS e controlat de niște comisii parlamentare.Problema este că aceste instituții depind de CSAT, depind direct de președinte”, a declarat jurnalistul Ion Cristoiu, pentru Mediafax.

„În ultimi 15 ani au devenit un fel de gardă pretoriană a președintelui și șefii acestor instituții, ai SPP și STS se grăbesc să facă pe plac președintelui și familiei sale. În consecință atâta timp cât șefii acestor instituții răspund doar în fața președintelui și au protecția președintelui, chiar complicitatea președintelui pentru că ele nu pot fi controlate, nu dau seamă nimănui”, a completat jurnalistul.

Ion Cristoiu face și o dezvăluire legată de ancheta parlamentară ce vizează alegerile.

„La ancheta parlamentară s-a aflat că domnii generali de la soft au predat Autorității Electorale Permanente softul de la alegeri, rezultatele fără proces verbal, fără un minim instructaj legat de cum se umblă la acel soft. La ora actuală avem o gravă încălcare a legii în cazul softului pentru că nu există un proces verbal de predare a acestui soft. Nu am înțeles de ce anul acesta STS trebuia să pună la dispoziție acest soft, când până acu, la alte alegeri, au fost lictații pentru soft”, a mai spus jurnalistul, pentru Mediafax.

Conform oficialilor IGPR, STS a transmis însă trei locații eronate, iar echipajele au reușit să ajungă la imobilul în care era victima abia după 19 ore. Cu alte cuvinte, polițiștii s-au învârtit pe străzi în Caracal, în timp ce fata era ucisă.

Alexandra a apucat să sune la 112 de trei ori, oferind chiar detalii, după cum a anunțat Serviciul de Telecomunicații Speciale.

STS a anunțat că nu identifică locul telefonului și nici celula operatorului de telefonie prin care se efectuează apelul. „Toate aceste informații sunt furnizate de către furnizorul rețelei publice mobile de telefonie la inițierea apelului, sub forma unor sectoare de cerc și sunt disponibile la nivelul operatorilor și dispecerilor implicați în gestionarea cazului”, se arată în comunicatul STS.

Conform unui comunicat al ANCOM din noiembrie 2016, sistemul național unic pentru apeluri de urgență poate stabili cu o mai bună acuratețe poziția celor care solicită ajutor la numărul de urgență 112, inclusiv prin aflarea latitudinii și longitudinii la care e apelantul.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...